Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Xiaomi vahvisti: Redmi Note 11 -sarjan puhelinten globaali julkistus 26. tammikuuta - jatkavat jo 240 miljoonaa kappaletta myynyttä älypuhelinsarjaa

Redmi Note 11 -sarjaan odotetaan useita älypuhelinmalleja.

Xiaomi on vahvistanut älypuhelinten edulliseen ja keskihintaluokkaan odotettavan Redmi Note 11 -sarjan globaalin julkistuksen tapahtuvan keskiviikkona 26. tammikuuta.

Redmi Note -sarjan älypuhelimia on historian aikana myyty jo yli 240 miljoonaa kappaletta, joten kyse on ollut erittäin suosituista laitteista – ja suosion odotetaan jatkuvan myös Redmi Note 11 -sarjan vauhdittamana.

Kiinassa Xiaomi julkisti jo lokakuun 2021 lopulla mallit Redmi Note 11, Redmi Note 11 Pro ja Redmi Note 11 Pro+. Sittemmin Xiaomi on julkistanut näistä Redmi Note 11:n kanssa teknisesti samanlaisen puhelimen globaaleille markkinoille 9. marraskuuta Poco-brändinsä alaisuudessa Poco M4 Pro 5G -mallina hieman erilaisella designilla. Poco M4 Pro 5G tuli jo joulukuun alkupuolella myyntiin myös Suomessa. Lisäksi marraskuun lopulla samainen Redmi Note 11 nähtiin myös Intian markkinoille, mutta siellä Redmi Note 11T 5G -mallinimellä varustettuna ja tammikuussa Xiaomi julkisti Kiinan Redmi Note 10 Pron ja Pro+:n Intian markkinoille nimillä Xiaomi 11i ja Xiaomi 11i HyperCharge.

Redmi Note 11 -sarja tulee olemaan jälleen maailmanlaajuisesti tarkasteltuna varsin sekava, kun samoja ja erilaisia puhelimia samoilla ja eri mallinimillä julkaistaan eri markkinoille.

Myös globaaleille markkinoille odotetaan useita Redmi Note 11 -puhelimia, jotka ovat kuitenkin hieman erilaisia kuin mitä Kiinassa on toistaiseksi julkistettu.

Vasemmalla Kiinan Redmi Note 11 Pro, oikealla Redmi Note 11.
Vasemmalla Kiinan Redmi Note 11 Pro, oikealla Redmi Note 11.

Aiemmin Xiaomiui-sivusto on julkaissut laajan katsauksen Xiaomin jo julkistettujen ja tulevien Redmi Note 11 -mallien sekä niiden Poco-sisarmallien sekamelskaan.

Globaaleilla markkinoille Redmi Note 11 -sarjassa tulee olemaan useammassa mallissa Qualcommin järjestelmäpiiri, kun toistaiseksi Kiinassa julkistetuissa malleissa on MediaTekin järjestelmäpiiri. Xiaomin odotetaan hyödyntävän Redmi Note 11 -sarjassa esimerkiksi Qualcommin loppuvuodesta julkistamia Snapdragon 680 ja 695 -piirejä. Myös muita eroja tekniikassa voidaan nähdä eri markkinoilla samannimisten puhelinten välillä.

Globaaleille markkinoille, eli siis myös Eurooppaan, tulossa pitäisi raportoidusti olla:

 • Redmi Note 11 Pro 5G tai Redmi Note 11T Pro 5G / Poco X4 / Poco X4 NFC (veux/peux) (K6S/K6P)
  • Redmi Note 11 Pro 5G ja sama puhelin Poco X4 NFC -mallinimellä ovat saapumassa globaaleille ja muillekin markkinoille. Puhelimesta on kaksi erilaista versiota, joissa pääkamerana on joko 64 megapikselin Samsung ISOCELL GW3 tai 108 megapikselin Samsung ISOCELL HM2. Muut kaksi takakameraa ovat 8 megapikselin ultralaajakulmakamera (Sony IMX355) ja 2 megapikselin makrokamera (OV02A). Järjestelmäpiiri tulee Qualcommilta, ja saattaa olla Snapdragon 695. Mallista voi olla tulossa myös parempi versio Pro+, jossa olisi esimerkiksi tehokkaampi pikalataus.
 • Redmi Note 11 Pro 4G tai Redmi Note 11T Pro 4G (viva/vida) (K6T)
  • Redmi Note 11 Pro 4G tulee kahtena eri versiona, jotka eroavat NFC-lähiyhteyden tueltaan. Ominaisuuksia ovat 108 megapikselin pääkamera (Samsung ISOCELL HM2), 8 megapikselin ultralaajakulmakamera (Sony IMX355) ja 2 megapikselin makrokamera (OV02A). Järjestelmäpiiri on MediaTekiltä.
 • Redmi Note 11S / Poco M4 (miel/fleur) (K7S/K7P)
  • Yhdessä versiossa on 64 megapikselin pääkamera (OmniVision OV64B40) sekä 8 megapikselin ultralaajakulmakamera (Sony IMX355) ja 2 megapikselin makrokamera (OV02A). Lisäksi mielpro- ja fleurpro-variantit 108 megapikselin pääkameralla (Samsung ISOCELL HM2). Näytön virkistystaajuus 90 hertsiä, ja järjestelmäpiiri MediaTekiltä.
 • Redmi Note 11 (spes/spesn) (K7T)
  • Redmi Note 11 tulee kahtena eri versiona, jotka eroavat NFC-lähiyhteyden tueltaan. Kameroina 50 megapikselin pääkamera Samsung ISOCELL JN1 -kennolla sekä 8 megapikselin ultralaajakulmakamera (Sony IMX355) ja 2 megapikselin makrokamera (OV02A). Järjestelmäpiiri todennäköisesti Qualcomm Snapdragon 680.

Intiassa Xiaomi on jo vihjaillut 108 megapikselin pääkameralla varustetun Redmi Note 11S:n tulevasta julkistuksesta.

Lisäksi vain Japanin markkinoille on tulossa Redmi Note 11 JE (lilac) (K19K), joka on Kiinan Redmi Note 11 4G:stä ja Redmi Note 11 5G:stä muokattu erikoisversio varustettuna Qualcommin Snapdragon 480+ -järjestelmäpiirillä ja mahdollisesti aiemman Redmi Note 10 JE:n tavoin IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiiviillä rakenteella.

Xiaomiuin mukaan kaikki uutuudet ovat tulossa markkinoille vielä Android 11 -käyttöjärjestelmäversiolla, mutta MIUI 13 -ohjelmiston kera. Android 12 -päivityksen odotetaan saapuvan myöhemmin, mutta jäävän mahdollisesti puhelinten ainoaksi käyttöjärjestelmäversion päivitykseksi.