Xiaomi julkistaa pian uuden huippupuhelimensa – luvassa todellinen tehopakkaus

Kiinalainen maailman TOP10-älypuhelinvalmistajiin lukeutuva Xiaomi julkistaa uuden huippupuhelimensa Xiaomi Mi 5s:n ensi viikolla, tiistaina 27. syyskuuta.

Xiaomi on lähettänyt nyt kutsut tulevaan julkistustilaisuuteensa.

Nykyisin Xiaomin laitteet ovat myynnissä myös virallisessa Xiaomi Suomi -verkkokaupassa, joten sen uutuuksien painoarvo täällä on kasvamaan päin.

Xiaomi Mi 5s:ään odotetaan vakuuttavia teknisiä ominaisuuksia. 5s:nnäytön koon pitäisi olla 5,15 tuumaa ja tarkkuuden 1920×1080 pikseliä. Järjestelmäpiirin osalta Mi 5s sisältäisi Qualcommin aivan viimeisimmän ja tehokkaimman eli Snapdragon 821:n, joka on varustettu Adreno 530 -grafiikkasuorittimella. RAM-muistia voisi olla jopa 6 gigatavua ja tallennusmuistia jopa 256 gigatavua. Akun kapasiteetiksi on huhuttu 3 490 milliampeerituntia. Käyttöjärjestelmänä olisi Android 6.0 Marshmallow varustettuna Xiaomin omalla MIUI 8 -käyttöliittymällä.

Kameran osalta tiedot eivät ole vielä yhtä varmoja, mutta luvassa voi olla 16 megapikselin kamera, optisen kuvanvakaimen ja f/1,8-koon aukon kera.

Lisäksi Xiaomi Mi 5s:ään odotetaan uudenlaista sormenjälkitunnistinta, joka sijaitsisi suoraan näyttölasin alapuolella ilman erillistä tavalla tai toisella pinnasta kohoavaa tai syvenevää tunnistusaluetta. Toistaiseksi on kuitenkin vielä epäselvää, tulisiko Mi 5s:n sormenjälkitunnistus toimimaan alkuperäisten huhujen mukaisesti osana näyttöaluetta. Tuoreen vuotokuvan perusteella mahdollista on, että sormenjälkitunnistimen alue löytyy yhä näytön alapuolelta mutta saman lasin alta. Lisäksi uusi käytettävä Qualcommin tunnistusteknologia mahdollistaa etuna aiempaan käyttäjän sormen tunnistamisen, vaikka se olisi likainen tai märkä.

Väitetty Xiaomi Mi 5s vuotokuvassa – huomionarvoista pyöreä merkintä kotipainikkeesta kuvassa näytön oikealla puolella.