Xiaomi 13 Ultra -huippukamerapuhelin tulossa pian myyntiin Euroopassakin - hinta paljastui jo

Xiaomin jo 18. huhtikuuta julkistaman 13 Ultra -huippukamerapuhelimen myyntiintuloa Euroopan markkinoilla odotellaan yhä.

Kiinassa Xiaomi toi 13 Ultran saataville julkistuksen jälkeen, mutta debyytti kansainvälisillä markkinoilla on vielä edessä. Julkistuksen yhteydessä huhtikuussa Xiaomi kertoi laajemman lanseerauksen koittavan tulevien kuukausien aikana. Todennäköisesti myynti alkaa kesä- tai heinäkuun aikana.

Nyt ennen virallista Euroopan lanseerausta Xiaomi 13 Ultran hinta Euroopassa on jo paljastunut viimeisimmissä huhuissa. Sekä Dealabs että erikseen vuotaja Ishan Agarwal ovat kertoneet Xiaomi 13 Ultran hinnan Euroopassa olevan 1 499 euroa. Saataville on tulossa 12+512 gigatavun muistiversio sekä kaksi värivaihtoehtoa, musta ja oliivinvihreä.

Xiaomi julkisti 13 Ultran alun perin kolmena värivaihtoehtona – edellä mainittujen lisäksi vielä valkoisena – ja lisäsi myöhemmin vielä kolme väriä (sininen, keltainen, oranssi).

Xiaomi on panostanut 13 Ultrassa erityisesti kameraominaisuuksiin.

Xiaomi 13 Ultra on varustettu neljällä 50 megapikselin takakameralla. Pääkamerassa on suuri 1″-koon Sony IMX989 -kenno, kun taas kolme muuta takakameraa perustuvat kukin Sony IMX858 -kennolle. Muut takakamerat ovat 122 asteen ultralaajakulmakamera, 3,2x optisen zoomin telekamera ja 5x optisen zoomin periskooppirakenteinen telekamera.

Takakamerat Xiaomi on sijoittanut osaksi kookasta pyöreää kamerakohoumaa, jonka ympäriltä puhelin on laajemminkin hieman alempaa osaa paksumpi.

Erikoisuutena Xiaomi 13 Ultran pääkamera sisältää vaihtuvan aukon koon, joka voi vaihtua kahden vaihtoehdon välillä ollen joko f/1,9 tai f/4,0, jolloin kuvan syväterävyyttä on mahdollista muuttaa ja kamera voi mukautua paremmin erilaisiin kuvausolosuhteisiin ja -tilanteisiin.

Muina ominaisuuksina Xiaomi 13 Ultrassa on muun muassa 6,73 tuuman LTPO AMOLED -näyttö 3200×1440 pikselin tarkkuudella ja 1-120 hertsin joustavasti mukautuvalla virkistystaajuudella, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri sekä 5 000 milliampeeritunnin akku 90 watin pikalatauksella ja 50 watin langattomalla pikalatauksella.

Lue lisää Xiaomi 13 Ultran ominaisuuksista aiemmasta artikkelistamme!