Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Windows on saamassa jälleen uuden ilmeen – Microsoftilla menossa ”projekti NEON”

Windows on saamassa uudistusta designiinsa syksyllä 2017 odotettavassa Redstone 3 -päivityksessä, kertovat Windows Centralin lähteet.

Uusi ilme olisi jatkoa nykyiselle, mutta olisi aiempaa virtaviivaisempi (streamlined). Myös Project NEONista lähteiltään kuullut Numerama.comin Cassim Ketfi on todennut tulevan NEON-projektin olevan käytännössä ”Metro 2”. Metro oli alunperin koodinimi Microsoftin Windows Phone 7:ssä ja Windows 8:ssa käyttöön ottamalle uudelle tyylille, joka sittemmin on tunnettu Modern UI -nimellä.

Nyt projekti NEONia on Microsoftin sisällä työstetty yli vuoden päivät. Se rakentuu Windows 10:n ulkoasun jatkoksi, mutta tuo uusia lisäyksiä ja muutoksia. Ilmeisesti tavoitteena on lähteiden mukaan tuoda mukaan lisää animaatioita ja näyttävämpiä siirtymisiä ja tekemällä näin käyttöliittymästä aiempaa sulavampi ja kauniimpi.

Lisäksi NEONin kerrotaan toimivan ”siltana” tavanomaisen käyttöliittymän ja lisätyn todellisuuden välillä ja sen odotetaan tuovan myös sovelluskehittäjille aiempaa selkeämpiä ja johdonmukaisempia ohjeita sovellustensa käyttöliittymien kehittämiseen.

Osa NEON-projektin uudistuksista saatetaan nähdä jo keväällä tulevassa Redstone 2 -päivityksessä alkuvuodesta 2017.