Vuotaja: Tältä näyttää Googlen odotettu taittuvanäyttöinen älypuhelin - mallinnoskuvat julki

Googlelta on odotettu pitkään sen ensimmäistä taittuvanäyttöistä älypuhelinta.

Tiettävästi kehitysprojektia on lykätty useampaan otteeseen, mutta vuoden 2023 aikana on odotettu tulevan valmista.

Nyt vuotaja Jon Prosser on paljastanut, Front Page Tech -sivustollaan ja alta löytyvällä YouTube-videollaan, kertomansa mukaan näkemiinsä kuviin ja muihin tietoihin perustuvat mallinnoskuvat taittuvanäyttöisestä Google-puhelimesta.

Prosserin osumatarkkuus Apple-paljastusten osalta on surkea, mutta sen sijaan Googleen liittyvissä paljastuksissa hän on ollut oikeassa varsin luotettavalla tavalla paljastaen esimerkiksi Pixel Watch -älykellon ja Pixel 7 -puhelinten designin aikoinaan.

Prosserin lähteiden mukaan taittuvanäyttöisen Google-puhelimen nimeksi olisi tällä hetkellä tulossa Pixel Fold, mutta lopullinen nimi on vielä vahvistamatta. Aiemmin esillä huhuissa on ollut myös Pixel Notepad -nimi.

Lisäksi Prosser kertoo, että Pixel Foldin lanseeraus tapahtuisi suunnitelmien mukaan toukokuussa 2023 yhdessä Googlen Pixel Tablet -tablettilaitteen kanssa. Suunniteltu hinta Yhdysvalloissa on 1 799 dollaria. Värivaihtoehtoja on suunnitteilla kaksi, musta Obsidian ja valkoinen Chalk.

Pixel Foldissa pitäisi olla kookas kamerakohouma. Kuva: Jon Prosser / Front Page Tech.
Pixel Foldissa pitäisi olla kookas kamerakohouma. Kuva: Jon Prosser / Front Page Tech.

Ulkopuolella Pixel Foldissa huomion kiinnittää sen muita viimeaikaisia Pixel-puhelimia muistuttava, mutta silti hieman erilainen kookas takakamerakohouma, jolla sijaitsevat yhteensä kolme kameraa, LED-kuvausvalo ja mikrofoniaukot.

Sisäpuolella Pixel Foldin kameran pitäisi puolestaan sijaita reunuksessa oikean puoliskon yläreunuksen keskellä, sillä sekä taittuvan näytön ylä- että alareunus ovat varsin kookkaita. Tämänsuuntaisia huhuja designista on kuultu jo aiemminkin. Etupuolella kansinäytössä kamera sijaitsee reiässä näytön yläreunan keskellä.

Sisäpuolen kameran pitäisi sijaita Pixel Foldin taittuvan näytön yläreunuksen oikean puoliskon keskellä. Kuva: Jon Prosser / Front Page Tech.
Sisäpuolen kameran pitäisi sijaita Pixel Foldin taittuvan näytön yläreunuksen oikean puoliskon keskellä. Kuva: Jon Prosser / Front Page Tech.

Muuten Googlen taittuvanäyttöinen älypuhelin on varsin yllätyksetön: rakenteen pitäisi olla metallia ja lasia, siinä on stereokaiuttimet, sormenjälkilukija löytyy sivulta virtapainikkeesta ja pohjasta löytyy USB-C-liitäntä. Yhden lähteen mukaan laite on myös varsin raskas, ”todella v*tun painava”.

Aiempien paljastusten mukaan Googlen taittuvanäyttöiseen älypuhelimen on odotettu sisältävän Samsungin AMOLED-näyttöpaneelit. Sisäinen, auki taittuva näyttö on raportoidusti tarkkuudeltaan 2208×1840 pikseliä, joka on varsin lähellä esimerkiksi Samsungin Galaxy Z Fold4:n 2176×1812 pikselin näyttöä. Näytön koon Googlen taittuvanäyttöisessä älypuhelimessa pitäisi 148×123 millimetriä. Lisäksi näytön virkistystaajuudeksi odotetaan 120 hertsiä ja sen enimmäiskirkkauden kerrotaan yltävän 1 200 nitiin tyypillisen kirkkauden ollessa enintään 800 nitiä.

Lisäksi aiemman paljastuksen mukaan kansinäytön koko olisi 5,8 tuumaa ja tarkkuus 2100×1080 pikseliä.

Aiemmin kuultujen tietojen mukaan pääkamerassa laitteessa olisi 64 megapikselin Sony IMX787 -kenno, minkä lisäksi ultralaajakulmakamera rakentuisi 12 megapikselin Sony IMX386 -kennolle ja telekamera 11 megapikselin Samsung S5K3J1 -kennolle. Kamerat ovat kuitenkin potentiaalinen osa-alue, jossa on tapahtunut muutoksia projektin viivästyessä. Prosser kertoo, että sekä etu- että sisäpuolen etukameroiden tarkkuus olisi 9,5 megappikseliä.