Vuotaja paljasti: odotetun OnePlus 12 -huippupuhelinsarjan globaali lanseeraus tapahtuu tammikuussa

OnePlus 12:n voi odottaa tulevan myyntiin Suomessa alkuvuonna 2024.

OnePlus tulee jo vahvistetusti julkistamaan uuden OnePlus 12 -huippupuhelimensa Kiinassa jo 4. joulukuuta, mutta kansainvälistä julkaisua on odotettu vasta myöhemmäksi.

Nyt aiemminkin nimenomaan OnePlus-paljastuksista tunnetuksi tullut vuotaja Max Jambor on kertonut OnePlus 12 -sarjan globaalin lanseerauksen tapahtuvan tammikuussa.

Jambor viittasi tulevaan lanseeraukseen nimenomaan sarjana, joten mahdollisesti globaaleillakin markkinoilla tullaan OnePlus 12:n rinnalle näkemään toinen, edullisempi malli OnePlus 12R. Perinteisesti OnePlussan R-mallit ovat olleet suunnattuja vain Intian markkinoille.

Alkuperäisessä viestissään X-palvelussa Jambor kertoi julkaisun olevan tapahtumassa varhain tammikuussa, mutta kertoi sitten tehneensä virheen mitä varhaisuuteen tulee. Aivan tammikuun alussa lanseerausta ei siis näillä näkymin kannata odottaa.

OnePlus 12:n julkaisua kansainvälisesti oli osattu odottaa jo entuudestaan alkuvuodesta 2024, mutta varhaisempi julkistus Kiinassa ehti herättämään toiveita laajemmastakin julkaisusta jopa vielä vuoden 2023 aikana. Lopulta näin ei kuitenkaan näytä tapahtuvan.

OnePlus on jo useamman viikon ajan tehnyt vaiheittaisia ennakkopaljastuksia tulevasta uutuudestaan.

OnePlus on jo vahvistanut OnePlus 12:n pääkamerassa käytettävän Sonyn uutta Lytia-brändin kamerakennoa, jossa on pinottu rakenne. Pinotussa kennossa fotodiodit ja transistorit on sijoitettu erillisiin kerroksiinsa, minkä pitäisi maksimoida valon määrä minimoiden samalla kohinan taso. Myös taittuvanäyttöisessä Openissa on jo käytössä 1/1,43″-koon Lytia LYT-T808-kenno 48 megapikselin tarkkuudella, mutta OnePlus 12 on saamassa siitä erillisen Lytia LYT-808-version.

OnePlus on myös vahvistanut OnePlus 12:n saavan 64 megapikselin periskooppirakenteisen telekameran. OnePlussan lokakuussa julkistamassa taittuvanäyttöisessä Open-älypuhelimessa oli jo vastaava kamera 3x optisella zoomilla, ja OnePlus 12 tulee saamaan sen kanssa saman 1/2″-koon OmniVisionin OV64B-kennon.

Lytia-pääkameran ja 64 megapikselin periskooppikameran lisäksi OnePlus 12:n on huhuttu sisältävän 48 megapikselin ultralaajakulmakameran 1/2″-koon kennolla.

OnePlus on myös jo vahvistanut tietoja OnePlus 12:n näytöstä, jonka osalta paneelin toimittaa BOE, kun viime aikoina edeltävissä huippupuhelimissaan OnePlus on luottanut Samsungin paneeleihin.

OnePlus 12:n reunoilta kaarevan näytön on kerrottu saaneen näyttötestaaja DisplayMatelta arvosanaksi A+ 18 ennätystuloksella. OnePlus 12:ssa käyttöön on tulossa BOE:n uusi X1 OLED -paneeli, joka tukee virkistystaajuuden joustavan mukautumisen mahdollistavaa LTPO-teknologiaa. Erityisesti uusi näyttö erottuu kirkkaudellaan, joka yltää entistä korkeammalle, ”selvästi yli 2 600 nitiin”.

OnePlus 12 sisältää BOE:n valmistaman näytön.
OnePlus 12 sisältää BOE:n valmistaman näytön.

Näytön toimintaa on ohjaamassa OnePlussan emon Oppon kehittämä Display P1 -piiri, jonka kerrotaan myös vähentävän virrankulutusta jopa 13 prosentilla.

Aiemmissa raporteissa näytön kooksi, tarkkuudeksi ja virkistystaajuudeksi on mainittu 6,82 tuumaa, 3168×1440 pikseliä ja 120 hertsiä.

Etupuolella huomionarvoinen muutos OnePlus 12:ssa on myös etukamerareiän siirtyminen näytön yläreunan keskellä, kun se vielä OnePlus 11:ssä oli vasemmassa yläkulmassa. Kuvat ovat myös jo paljastaneet OnePlussan tutun Alert Slider -kytkimen sijaitsevan aiemmasta poiketen puhelimen vasemmalla sivulla. Oikealta sivulta pitäisi löytyä virtapainikkeen lisäksi äänenvoimakkuuspainikkeen.

OnePlus 12 tulee perustumaan jo vahvistetusti ja täysin yllätyksettömästi Qualcommin uudelle Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirille. Muutenkin kuin järjestelmäpiirin, näytön ja kameroiden osalta teknisesti siinä tullaan näkemään muutamia edistysaskeleita edeltäjästään OnePlus 11:stä, jonka OnePlus toi Suomessa myyntiin helmikuussa 2023.

Muun muassa vuotaja nimimerkillä Digital chat station on paljastanut paljon muitakin teknisiä yksityiskohtia jo OnePlus 12:sta.

Kameroiden osalta OnePlus 12 on tiettävästi jatkamassa edeltävistä OnePlus-huippupuhelimista tuttua Hasselblad-kumppanuutta.

RAM-käyttömuistia OnePlus 12 on ainakin Kiinassa huippuversiossaan saamassa jopa 24 gigatavua ja tallennusmuistia 1 teratavun.

Akun kapasiteetiksi odotetaan 5 400 milliampeerituntia (8 prosenttia enemmän kuin OnePlus 11:ssä), ja 100 watin pikalatauksen ohella sen pitäisi jälleen tukea myös 50 watin langatonta latausta. OnePlus 11:stä tuki langattomalle lataukselle puuttui.

OnePlus 12:n 100 watin pikalataus on saanut vahvistuksen 3C-viranomaistietokannasta.

USB-C-liitännän osalta OnePlus 12 on sisältämässä tarkemmin määrittelemättömän USB 3.2 -tuen. Se tarkoittaa jälleen 5 tai 10 Gbit/s -tiedonsiirtonopeutta, kun OnePlus 11:ssä oli edeltäjistään poiketen USB 2.0 -portti vain 480 Mbit/s -nopeudella. Uutena ominaisuutena verrattuna OnePlus 11:een on myös infrapunalähetin, jonka OnePlus sisällytti jo myös taittuvanäyttöiseen Openiin.