Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vuotaja paljasti mallinnoskuvat - tältä näyttää huhuttu OnePlus 10T 5G -älypuhelin

OnePlus-huhut ovat olleet hieman sekavia tämän vuoden uutuuksien osalta, mutta pikku hiljaa huippumallien osalta on alkanut syntyä selvyys.

Nyt vuotaja Yogesh Brar on julkaissut yhteistyössä OnSiteGo-sivuston kanssa mallinnoskuvia tulevasta OnePlus-älypuhelimesta, joka tämän hetken parhaimman tiedon mukaan on saamassa mallinimekseen OnePlus 10T 5G.

Kuvat perustuvat varhaiseen prototyyppiin, joten yksityiskohdat, mukaan lukien takapinnan viimeistely, eivät välttämättä toteudu aivan täysin kuvien mukaisena, jos OnePlus tekee vielä muutoksia. Muotoilultaan puhelimessa on selvää sukunäköä OnePlus 10 Prohon, mutta laajemmalla lähes koko takapinnan levyisellä kamerakohoumalla.

Huippupuhelinten osalta OnePlussalta on toistaiseksi nähty vuonna 2022 OnePlus 10 Pro, jonka rinnalla ei aiemmista vuosista poiketen nähty OnePlus 10 -mallia. Valituilla markkinoille, eli Kiinassa ja Intiassa, OnePlus on julkaissut toistaiseksi vuoden toiseksi parhaimapana älypuhelimenaan OnePlus Acen (Kiina)OnePlus 10R 5G:n (Intia).

Huhuissa esillä on ollut myös OnePlus 10, mutta lopulta näyttää siltä, että asia on vuotaja Max Jamborin kesäkuun alussa kertomalla tavalla: OnePlussalta on tulossa tänä vuonna enää vain yksi lippulaivapuhelin, ainakin globaaleille markkinoiden osalta, ja sen nimi on OnePlus 10T 5G. Puhelimen koodinimi on Ovaltine.

Huhuttu OnePlus 10 ja OnePlus 10T ovatkin siis käytännössä sama laite.

Verrattuna OnePlus 10 Prohon, tuleva OnePlus 10T sisältää Qualcommin uuden Snapdragon 8+ Gen 1 -huippupiirin, joka on 10 prosenttia tehokkaampi ja kuluttaa 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin OnePlus 10 Pron Snapdragon 8 Gen 1.

Lisäksi puhelimen muutkin ominaisuudet ovat jo pitkälti paljastuneet. Vielä kolmas eri vuotaja Steve Hemmerstoffer OnLeaks paljasti jo huhtikuussa ominaisuudet ajatellen tuolloin vielä kyseessä olevan OnePlus 10. OnePlus 10T:n odotetaan nyt sisältävän:

 • 6,7 tuuman, 120 hertsin ja Full HD+ -tarkkuuden AMOLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella – mahdollisesti LTPO-teknologialla ja joustavasti mukautuvalla virkistystaajuudella
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia
 • Kolme takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera
  • 16 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 2 megapikselin makrokamera
 • 32 megapikselin etukamera
 • 4 800 milliampeeritunnin akku 150 watin pikalatauksella
 • Todennäköisesti Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 12 -ohjelmistoa
 • Ei Alert Slider -kytkintä

Yogesh Brar on nyt pääosin mallinnoskuviensa yhteydessä toistanut nämä odotetut ominaisuudet, lisäten pääkameran olevan varustettu optisella kuvanvakaimella.

Keskeisiä parannuksia OnePlus 10T:ssä verrattuna OnePlus 10 Prohon ovat siis Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri sekä tehokkaampi 150 watin pikalataus. Samanaikaisesti kameroiltaan OnePlus 10T tullee olemaan OnePlus 10 Prota kokonaisuutena heikompi, sillä telekamera esimerkiksi puuttuu kokonaan ja ultralaajakulmakameran tarkkuus on selvästi pienempi. Lisäksi näyttö on vähemmän tarkka eikä OnePlus 10T:ssä raportoidusti tule olemaan OnePlussan tuttua Alert Slider -kytkintä, minkä lisäksi langaton latauskin voi puuttua.

OnePlus 10T:n julkaisu tapahtunee vuoden 2022 kolmannen neljänneksen aikana.