Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Villi uusi iPad-huhu: uusi iPad Pro vielä tänä vuonna kolmella takakameralla – 10,2 tuuman perus-iPadiinkin povataan kahta takakameraa

Applen on odotettu yleisesti esittelevän seuraavan sukupolven iPad Pron vasta alkuvuodesta mutta nyt japanilainen Macotakara-sivusto sekoittaa soppaa uudella raportillaan.

Macotakara tunnetaan Apple-huhujen osalta lähteenä, joka on ajoittain osunut oikeaan kun taas välillä tiedot ovat olleet ainakin yksityiskohdiltaan pielessä, jos eivät täysin virheellisiä. Tämä huomioon ottaen uuden raportin tiedot ovat kuitenkin mielenkiintoisia.

Macotakaran mukaan Apple esittelisi lokakuussa uuden iPad Pron kahdessa koossa. Lisäksi tulossa olisi uusi edullisempi varustettuna hieman aiempaa kookkaammalla 10,2 tuuman näytöllä. Tältä osin konsensus on selvempi aikataulun osalta, ja edullisemman iPadin uudistuminen vielä tänä vuonna on ollut yleisesti odotuksissa.

Macotakaran raportti keskittyy tulevien iPadien kameroihin. Lähteiden mukaan uudet iPad Prot olisivat saamassa tulevien tämän syksyn iPhone-huippumallien tavoin kolme takakameraa, kun taas 10,2 tuuman edullisempi iPad olisi tulossa kahdella takakameralla. Macotakara vihjaa, että kamerakohoumat uusissa iPadeissa voisivat muistuttaa tuleviin iPhoneihin odotettua neliömäistä muotoa.

Aiemmin seuraavaan iPad Prohon oli jo odotettu useampia kameroita mutta tuolloin ajatus oli, että siinä esiteltäisiin ensimmäisenä Applen 3D ToF -syvyyskameraratkaisu jota iPhoneihin odotetaan vasta syksyllä 2020. Tältäkin osin uusi huhu sekoittaa soppaa, sillä olisi hieman erikoista jos kamerakohouma muistuttaisi ulkoisesti tämän syksyn iPhone-uutuuksia mutta sisältäisi kuitenkin erilaista kameratekniikkaa.

Oli miten oli, niin yksi asia on käytännössä varma: iPad-julkistuksia on luvassa lähiaikoina, sillä Apple on jo rekisteröinyt joukon uusia iPad-variantteja Euraasian talouskomission tietokantaan. Mutta onko tulossa uuden edullisemman iPadin ohella vielä tänä vuonna myös uudet iPad Prot on yhä kysymysmerkki.

Macotakaran hahmotelema uudesta iPadista neliömäisellä kaksi kameraa sisältävällä kohoumalla.
Macotakaran hahmotelema uudesta iPadista neliömäisellä kaksi kameraa sisältävällä kohoumalla.