Uusi verkkokauppa Teknavi.com

WhatsApp-viestit piiloon? Pääsykoodisuojausta kaavaillaan

WhatsApp saattaa tulevaisuudessa saada lisäsuojauksia viestikeskustelujen piilottamiseksi, kertoo Android Authority. Vihjeen mukaan viestisovellus saattaisi jossain vaiheessa ottaa käyttöön kuusinumeroisen pääsykoodin.

Lähteenä on kielenkäännösohjelma, jossa WhatsAppin tekstejä on käännetty englannista hollantiin. Käännettäviä lauseita ovat olleet esimerkiksi ”syötä nykyinen kuusinumeroinen pääsykoodi” sekä ”pääsykoodit eivät vastaa toisiaan, yritä uudelleen”.

Tiettävästi yksi lauseista antaa ymmärtää, että tilitietojen palauttamiseen käytettävän sähköpostiosoitteen syöttäminen olisi vapaaehtoista. Tällöin, jos käyttäjä ei halua sähköpostiosoitettaan syöttää, olisi hänellä riski lukita itsensä ulos omalta, puhelinnumeroon sidotulta käyttäjätililtään, mikäli hän sattuisi unohtamaan pääsykoodinsa, Android Authority kuvailee.

WhatsApp on ollut hyvin tarkka käyttäjiensä yksityisyydestä ja esimerkiksi viestit lähetetään jo nyt salattuina lähettäjältä vastaanottajalle asti, joten lisäsuoja pääsykoodin kanssa olisi looginen seuraava askel. Epäselvää on, olisiko mahdollisen pääsykoodin käyttö pakollista vai vapaaehtoista.