Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuinka kauan uusia Nokia-älypuhelimia saadaan odottaa? Ehkä pitkälle kesäkuulle

Nokia-puhelinten myyntiintuloa odotetaan innokkaasti, kun toinen neljännes etenee jo hyvää vauhtia. Puhelimista vastaava HMD Global on virallisesti todennut vain puhelintensa olevan tulossa myyntiin ympäri maailmaa toisen vuosineljänneksen aikana eli huhti-kesäkuussa.

Nyt brittiläinen merkittävä jälleenmyyjä Clove on tuonut uutuus-Nokioista Nokia 3:n, Nokia 5:n sekä peruspuhelin Nokia 3310:n ennakkotilattavaksi. Näistä Nokia 3:n ja Nokia 5:n julkaisupäivämääräksi mainitaan 30. kesäkuuta ja Nokia 3310:n kesäkuun puoliväli. Syystä tai toisesta Nokia 6:ta ei voi vielä Clovelta tilata, mutta myös sen mainitaan olevan tulossa kesäkuun aikana.

Aivan heti uusia Nokia-puhelimia siis ei vielä kauppoihin kannata odottaa. Clovenkaan paljastama aikataulu ei kuitenkaan välttämättä toteudu, sillä kyse voi olla varovaisista arvioista. 30. kesäkuuta on saatettu asettaa päivämääräksi vain, koska HMD on toisella neljänneksellä puhelimet luvannut tuoda.

HMD:ltä on kerrottu uusien Nokia-puhelinten olevan tulossa myyntiin laajasti ympäri maailman 120 maassa yhtäaikaisesti. Tarkkaan ei kuitenkaan tiedetä, kuinka täsmällisestä yhtäaikaisuudesta tässä on kyse. Voi hyvin olla, että ainakin viikon parin eroja puhelinten myyntiintulon ajankohdassa nähdään eri maissa.

Suomen odotetaan kuuluvan ensimmäisten uusien Nokia-puhelinten myyntialueiden joukkoon.