Väitetyn iPhone 8:n mitat havainnekuvissa – lisää tuumia näyttöön

Applen odotetaan ensi syksynä esittelevän täysin uuden iPhone-mallin, jossa näyttö peittää entistä suuremman osan etupuolesta. Tässä vaiheessa ei yhtiön ulkopuolella kuitenkaan ole vielä kovinkaan varmaa käsitystä siitä, miltä laite itse asiassa näyttää, sillä keskenään ristiriitaisia huhuja liikkuu runsaasti. Yksi tuore tulokas huhumyllyssä on kiinalainen ifanr.com, joka julkaisi havainnekuvia väitetyn iPhone 8:n mitoista.

ifanr.com kuvan mukaan näyttö uudessa huippu-iPhonessa olisi läpimitaltaan hieman alle 5,8 tuumaa, mutta huomion arvoista on, että kuvasuhde muuttuu ja näyttö kasvaa huomattavasti korkeussuunnassa, kun erillistä kotinäppäintä ei enää ole.

Mielenkiintoinen yksityiskohta havainnekuvassa on näytön reunus, 2,5 millimetriä itse näytön reunasta etupaneelin reunaan ja 4,0 millimetriä näytön reunasta laitteen ulkoreunaan. Näillä mitoilla reunukset ovat hyvin lähellä nykyisten iPhone 7:n mittoja. Kuvan mukaan laite olisi alle 0,5 millimetriä iPhone 7:ää leveämpi ja näyttö noin 1,5 millimetriä leveämpi kuin iPhone 7:ssä. Vaikka näyttö uudessa mallissa siis täyttäisikin suuremman osan etupuolesta, eivät näytön reunukset edelleenkään ole erityisen kapeat, mikäli ifanr.comin kuvaan on luottaminen.

Muita erikoisia yksityiskohtia ifanr.comin raportissa ovat muun muassa etupuolen anturit ja varusteet näytön yläosassa. Varustukseen kuuluvat 3D-kamera, etäisyydentunnistukseen käytetty laser sekä infrapunalähetin ja -vastaanotin, jotka kuvan mukaan sijaitsevat näytön alueella, eivätkä sen kehyksessä. Lisäksi kaiutinaukko näyttäisi menevän etupaneelin lisäksi myös varsinaisen näytön läpi.

ifanr.comin raportti saattaa antaa jonkinlaista osviittaa tulevan iPhonen ulkonäöstä ja mitoista, mutta Applella on luonnollisestikin työn alla useita erilaisia prototyyppejä, eikä lopullista ulkonäköä ole välttämättä vielä lyöty lukkoon, joten raportti kannattaa ottaa varauksella vastaan.