Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusista iPhoneista uutta tietoa luotettavalta taholta: kaksi uutta väriä ja vedenkestävyys saivat vahvistuksen

Applen uusien iPhone-mallien, tuoreimpien tietojenmukaan nimiltään todennäköisesti iPhone 7 ja iPhone 7 Plussan, julkistus on vuorossa 7. syyskuuta eli ensi keskiviikkona.

Nyt yleensä lähes erehtymätön KGI Securitiesin mystinen analyytikko Ming-chi Kuo on vielä tehnyt viime hetken paljastuksia tulevista uutuuksista – ja mukana on vielä aivan uusiakin tietoja. Kuon raportista kertoo 9to5Mac.

Kuten jo hyvin tiedetään, odotetaan iPhonen designin päälinjojen säilyvän tänä vuonna ennallaan. Ulkoisesti suurimmat muutokset ovat takakameroissa sekä taka-antennijuovien ja 3,5 millimetrin kuulokeliitännän poistumisessa. iPhone 7 Plus saa uuden kaksoiskameran ja iPhone 7:n kameran pitäisi saada optinen kuvanvakain.

Nyt KGI:n Kuo on lisäksi paljastanut:

  • Uusien iPhone-mallien uusi Apple A10 -järjestelmäpiiri yltää 2,4 gigahertsin huippukellotaajuuteen, joka on erittäin suuri hyppäys A9:stä ja sen 1,85 gigahertsistä.
  • Tulossa on kaksi uutta värivaihtoehtoa, ”tumma musta” sekä kiiltävä ”pianomusta”. Aiempi Space Gray eli tähtiharmaa poistuu näiden tieltä. Yhteensä värejä on näin ollen tarjolla viisi – uusien mustien lisäksi yhä hopea, kulta ja ruusukulta. Kiiltävä pianomusta saattaa tulla tarjolle ainakin aluksi vain kalliimmissa, suuremman muistimäärän versioissa tuotannon rajoitusten takia.
  • Myös iPhonen näyttö on saamassa 9,7 tuuman iPad Prosta tutun laajemman väritoiston. Näyttöjen koot ovat edelleen 4,7 ja 5,5 tuumaa ja tarkkuudet pysyvät myös ennallaan.
  • iPhone 7 Plussan uusi kaksoiskamera tuo mukanaan optisen zoomauksen sekä ”valokenttäkamerasovelluksia”.12 megapikselin kameroistatoinen sisältää laajakulma- ja toinen teleobjektiivin. Mukana on myös optinen kuvanvakain.
  • iPhone 7 saa myös uuden kuvausvalokomponentin, jossa on kahden sijaan neljä LEDiä. Tämän pitäisi parantaa hämäräkuvia.
  • iPhone 7:t ovat vedenkestäviä saman IPX7-sertifikaatin arvoisesti kuin Apple Watch. Käytännössä uutuuksienpitäisi kestää upotus metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi. Vedenkestävä rakenne on vaikeuttanut iPhone-tuotantoa ja laskenut tuotantomääriä toistaiseksi.

Lisäksi Kuo vahvistaa aiemmin kuullut tiedot, joiden mukaan uudet iPhonet tulevat tarjolle 32, 128 ja 256 gigatavun tallennusmuistivaihtoehdoilla eli jokaisen mallikolmikon version muistimäärä tuplaantuu aiemmasta. Lisäksi iPhone 7 Plus saa kolmen gigatavun RAM-muistin uuden kameransa vuoksi, mutta iPhone 7:ssä RAMia on edelleen kaksi gigatavua.

Myös Kuon mukaan Apple tulee toimittamaan uusien iPhonejen mukana Lightning-kuulokkeet sekä Lightning-3,5 mm -adapterin, jolla puhelimeen voi liittää myös perinteisellä kuulokeliittimellä varustetut kuulokkeensa. Tämä vahvistaa aiempia vuotoja asiasta.

Mielenkiintoisesti pohjasta poistuvan kuulokeliitännän paikalta löytyvien toisten ritiläaukkojen taakse kätkeytyisi KGI:n Kuon mukaan uusi anturi, joka parantaisi Force Touch -kosketustunnistusta. Aiemmin iPhonen kotinäppäimen on huhuttu muuttuvan fyysisesti liikkumattomaksi samaan tapaan kuin Macien Force Touch -taso-ohjaimet, jolloin painalluksen vaste luotaisiin värinämoottorilla.

Apple on päivittämässä myös muita iPhonen komponentteja. Se on lisäämässä uuden sisäisen vahvistimen puheluääntä vahvistaakseen sekä päivittämässä läheisyystunnistimen laser-teknologiaan, minkä pitäisi parantaa toimintanopeutta ja pidentää tunnistusetäisyyttä – lisäten samalla tuen käden heilautusten tunnistukselle. Vielä ei kuitenkaan ole varmaa, aikooko Apple hyödyntää uutta teknistä mahdollisuutta jo iPhone 7:n ja iOS 10:n yhteydessä nyt välittömästi vai vasta joskus myöhemmin tulevissa iOS-päivityksissä.

KGI ennustaa Applen toimittavan 65 miljoonaa uutta iPhone 7 -sukupolven mallia vuoden loppuun mennessä verrattuna 82 miljoonaan iPhone 6s:ään viime vuonna. Syinä toimitusten odotettuun laskuun se näkee sekä heikommansaatavuuden vaikeamman tuotantoprosessin myötä sekä ”rajoittuneet innovatiiviset myyntiargumentit” eli vähäiset uudistukset.