Huhu: kolme uutta iPad Pro -mallia tulossa keväällä

Apple aikoo uudistaa iPad-mallistonsa keväällä ja luvassa myös on uusi 7,9 tuuman iPad Pro, jos on uskominen Macotakara-sivuston tuoretta raporttia.

Japanilainen Macotakara tunnetaan varsin luotettavana, joskaan ei läheskään aina oikeaan osuneena Apple-huhujen lähteenä. Myös oikeilla tiedoillaan tulevista Apple-laitteista usein hämmästyttänyt KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo on raportoinut tulevista iPad-uutuuksista. Kuon ja Macotakaran raportit täydentävät toisiaan.

Kolme uutta iPad Pro -mallia ovat tulossa ensi keväänä, kertooMacotakara, jonka mukaan 9,7 tuuman iPad Pro olisi korvautumassa 10,1 tuuman näytöllä varustetulla. Aiemmin KGI:n Kuo odotti korvaajaan 10,5 tuuman näyttöä. Laite olisi Macotakaran mukaan aiempaa 1 senttimetrin pidempi ja 0,5 senttimetriä leveämpi.

iPad mini 4 puolestaan saisi seuraajakseen 7,9 tuuman iPad Pron, eli alun perin 12,9 tuuman iPad Prossa esitelty lisänimi tulisi myös Applen pienimpään tablettilaitteeseen. Lisäksi 7,9 tuuman iPad Pro saisi myös Applen lisänäppäimistön liittämiseen hyödynnettävät Smart Connector -liittimet sekä neljä kaiutinta, 12 megapikselin kameran, True Tone -kuvausvalon sekä True Tone -näytön tuella laajemmalle DCI-P3-väriskaalalle.

Samalla 12,9 tuuman iPad Pro -malli päivittyisi myös 12 megapikselin kameralla, True Tone -kuvausvalolla sekä True Tone -näytöllä, jotka kaikki kolme esiteltiin ensi kerran iPadeissa nykyisessä 9,7 tuuman iPad Pro -mallissa.

Lisäksi koko iPad-uutuuskolmikko saisi myös neljä mikrofonia ja sisältäisivät edelleen myös 3,5 millimetrin perinteisen kuulokeliitännän, jota ei enää uudesta iPhone 7:stä löydy. iPadeissa liitännälle on paremmin tilaa eikä niistä todennäköisesti olla myöskään tekemässä vedenkestäviä, joten Applella ei ole erityisiä syitä kuulokeliitännän poistoon.

KGI:n Kuo kertoi aiemmin myös edullisemmasta 9,7 tuuman iPad-mallista, mutta tätä Macotakara ei nyt omassa raportissaan maininnut.