Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: tuleva Apple Watch helpottaa diabeetikoiden elämää - älyranneke tukee glukoosimittausta

Apple Watch Series 2.
Apple Watch Series 2.

Applelta odotetaan jälleen syksyllä uutta versiota myös sen Watch-kellosta. Aiemmat huhut saavat nyt jatkoa ja kertovat mielenkiintoisesta tulevaan Apple Watchiin odotettavasta lisäominaisuudesta.

Applen on jo aiemmin huhuttu kehittävän diabeetikoiden elämää helpottavaa uutta tapaa mitata verensokeria. Nyt myös BGR-sivuston perustaja Jonathan S. Geller kertoo kuulleensa omalta lähteeltään tulevan Watchin saavan uudenlaisen glukoosimittauksen, joka ei vaadi neulalla pistämistä.

Monet ovat yrittäneet parantaa diabeetikoiden elämää uusilla mittausratkaisuilla, mutta kaikin puolin onnistunutta ja yleistynyttä parempaa ratkaisua ei ole kovasta yrityksestä huolimatta vielä nähty. Mittaaminen on vaikeaa ilman veren ottamista. Applen ratkaisun on kerrottu perustuvan optisiin sensoreihin, jotka mittaavat ihon läpi glukoosin määrää verisuonissa.

BGR:n mukaan glukoosimittaus voisi tulla Apple Watchiin erikseen myytävänä älykkäänä lisärannekkeena. Tämä mahdollistaisi Applelle myös pelkän rannekkeen viemisen Yhdysvaltojen FDA-lääkeviranomaisen hyväksyttäväksi. FDA-luvan saaminen itse kellolle hidastaisi merkittävästi sen myyntintuloa ja paljastaisi koko kellon tiedot maailmalle ennen aikojaan.

Glukoosin määrää mittaavan rannekkeen lisäksi Applen suunnitelmissa voi olla joukko muitakin lisätoimintoja tuovia rannekkeita. Teoriassa mahdollista olisi jopa lisäakun tai kameran tuominen kelloon lisärannekkeella.

BGR:n lähteen mukaan Applella on vielä paljon mahdollisuuksia kehittää Watchia eteenpäin. Yhtiö on raportoidusti palkannut 200 tohtoria viemään eteenpäin uusia hankkeitaan.

Toistaiseksi nykyinen Apple Watch Series 2 pystyy vasta sydämen sykkeen mittaamiseen liikeseurannan ohella. Laajempien terveystoimintojen ohella tulevaan uuteen Apple Watchiin on huhuttu myös uniseurantaa sekä mobiiliverkkojen tukea.

Apple osti hiljattain suomalaisen unianturin ja -analyysin kehittäjän Bedditin.