Uusi huhu: Microsoftin Surface-puhelimen tuotantoa testataan jo

Microsoftin Surface-puhelin on viime viikkoina löytänyt hiljaiselonjälkeen uudelleen tiensä osaksi mobiilialan huhumyllyä.

Commercial Times of Taiwan kertoo, että myös iPhonen kokoonpanijana tunnetuksi tullut Pegatron suorittaisi jo tuotannon testausta Surface-puhelimella. Pegatron on myös Microsoftin tuoreen 28-tuumaisen pöytätaulutietokoneen Surface Studion kokoonpanija.

Huhuissa Surface-puhelinta odotetaan edelleen markkinoille syksyllä 2017 tai jopa myöhemmin.

Viime viikolla esiin nousi Microsoftin projekti Cobalt, jossa tavoitteena on perinteisten x86-arkkitehtuurin Windows-sovellusten emulointi ARM-pohjaisilla Windows-laitteilla. ARM-pohjainen järjestelmäpiiri löytyy nykyään lähes jokaisen älypuhelimen sisuksista. x86-arkkitehtuurin sovellusten tulo tarkoittaisi hyvää erityisesti Microsoftin Windows 10 Mobilen Continuum-toiminnon kehittymiselle: se saisi näin tuen erittäin laajalle joukolle vanhojakin Windows-sovelluksia, joita on kehitetty muun muassa yritysten sisäiseen käyttöön. Toistaiseksi Continuumia on rajoittanut heikko sovellustuki.

Puhelimen pöytätietokoneen tai läppärin keskusyksiköksi muuntava Continuum on sellainen erityisominaisuus, jonka toteuttamiseen Microsoftilla on uniikki lähtökohta.

Microsoftin Surface-puhelimeen on myös huhuttu Snapdragon 835 -järjestelmäpiiriä sekä joko 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia.