Mallioikeus siirtyi - saavatko uudet Nokia-puhelimet Lumioista muistuttavan kamerasovelluksen?

Uusissa Nokia-puhelimissa on pääosin puhdas Android-ohjelmisto, johon puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global ei juuri ole omia lisäyksiään tehnyt.

Näkyvä HMD:n panos ohjelmistossa on kamerasovellus, joka ei Android-vakiopakettiin kuulu. Valitettavasti kamerasovellus on myös ainakin toistaiseksi lanseeratuissa Nokia-älypuhelimissa myös yksi osa-alue, joka kaipaisi parannusta. Nykyisellään HMD:n kehittämä kamerasovellus ei ole monilta toiminnoiltaan kovin intuitiivinen ja esimerkiksi manuaalisäätöjen käyttöönotto on tehty hankalaksi.

Muutos kamerasovellukseen voi kuitenkin olla luvassa.

Uudet Nokia-puhelimet saattavat saada Lumioista tutun kehämäisen käyttöliittymän kameraansa, sillä tämän designin mallioikeus on siirretty eilen Microsoftilta HMD Globalin omistukseen, käy ilmi tietokannasta. Asiasta on kertonut Nokiapoweruser-sivusto.

Mitään muuta osviittaa kamerasovelluksen päivittymisestä ja muuttumisesta jatkossa Nokia-puhelimissa ei kuitenkaan vielä ole.

Vuodoissa tulevasta ensimmäisestä varsinaisesta uudesta Nokia-huippupuhelimesta Nokia 8:sta on nähty tällä hetkellä myytävistä Nokia-puhelimista lisätoiminnoilla päivitetty kamerasovellus, jonka käyttöliittymä kuitenkin on pääosin sama. Uusia ominaisuuksia Nokia 8:n kamerasovelluksessa voivat olla live-lähetysmahdollisuus Facebookiin ja YouTubeen, kuvausmahdollisuus yhtä aikaa sekä taka- että etukameralla sekä Nokia 8:n kahta kameraa hyödyntävät mahdollisuudet kuvaamiseen vain kameroista toisella.

Nokia 8 julkistetaan 16. elokuuta. Silloin nähdään, millainen puhelimen kamerasovellus on.