Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uuden iPhone-sukupolven tuotanto käyntiin - väitetty uuden 6,1 tuuman Pro-huippumallin runko paljastui videolla

Applen seuraavan sukupolven iPhone-mallien massatuotanto on raporttien mukaan alkanut tällä viikolla.

Apple järjestää tiistaina 15. syyskuuta julkistustilaisuuden, jonka odotetaan kuitenkin uusien iPhone-puhelinten sijaan keskittyvän uusiin Apple Watch -kelloihin ja iPad-tabletteihin. iPhone-julkistukset ovat tulossa vasta myöhemmin.

Applelta odotetaan neljää uutta iPhone-mallia lokakuussa. Uudet iPhone tukevat 5G:tä, sisältävät muuttuneen suorakylkisemmän designin sekä uusia näyttökokoja. iPhone 11 on saamassa seuraajikseen mallit edelleen 6,1 tuuman näytöllä mutta myös pienemmällä 5,4 tuuman näytöllä. 5,8 ja 6,5 tuuman iPhone 11 Pro -malleja puolestaan seuraavat uutuudet 6,1 ja 6,7 tuuman näytöillä. Kaikissa malleissa on ensi kertaa OLED-näyttöpaneeli.

Uusien iPhone-mallien tuotannon nyt käynnistyttyä, on EverythingApplePron videolla nähty väitetty uuden 6,1 tuuman Pro-huippumallin runko. Osana sitä nähdään myös uusi kamera-alueen asettelu sisältäen sijainnin uudelle lisäykselle, aiemmin iPad Pro -laitteissa nähdylle LiDAR-skannerille.

Ympäristön muotoja muutaman metrin säteellä hahmottavan LiDAR-skannerin odotetaan olevan yksi uudistus uusissa iPhonen Pro-huippumalleissa. Lisäksi väitetty 6,1 tuuman Pro-mallin runko sisältää huhutulla tavalla suorat kyljet.

Toinen Apple-vuotaja Jon Prosser puolestaan on kertonut, ettei uusissa iPhoneissa tulla lopulta näkemään huhuttua 120 hertsin näytön virkistystaajuutta, jonka mukaantulo oli pitkään epäselvää.

Applen on raportoitu suunnittelevan aloittavansa edullisempien seuraavan sukupolven iPhone-mallien toimitukset ennen Pro-malleja. iPhone-tuotannon aloitus on viivästynyt tänä vuonna useammalla viikolla tavanomaisesta koronavirustilanteesta johtuen. Ensimmäisten uusien iPhone-mallien toimitusten odotetaan alkavan lokakuun loppupuolella, minkä Apple itse on myös vahvistanut.