Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Spotify suunnittelee oma laitetta? Työpaikkailmoitus kavalsi suunnitelmat

Musiikin suoratoisto- ja tilauspalvelu Spotify näyttää olevan tekemässä aivan uuden avauksen bisneksessään ja lähtemässä tulevaisuudessa mukaan laitemarkkinoille.

Näin näyttäisi kielivän ainakin Spotifyn työpaikkailmoitus, jossa se hakee tuotepäällikköä vetämään laitekehitystä. Työnkuvaa kuvaillaan internetiin kytkeytyvän laitteen ominaisuuksien ja ohjelmiston määrittelyksi sekä työskentelyksi yhdessä alihankkijoiden ja valmistajien kanssa tuotteen muuttamiseksi todeksi. Tavoitteena kerrotaan olevan kategoriaa määrittelevä tuote Pebble Watchin, Amazon Echon ja Snapin Spectacles-lasien jalanjäljissä.

Spotifyn työpaikkailmoituksesta kertoi ensimmäisenä Dave Zats omalla Zatz Not Funny! -sivustollaan.

Spotify-laitteen voi odottaa luonnollisesti kytkeytyvän sen musiikkipalveluun, mutta mitään tarkempaa laitteesta ei vielä tiedetä. Zatzin mukaan kyse voisi olla erityisesti puettavasta laitteesta. Nykyisenä älypuhelinten aikakautena yksinkertaisen taskussa kannettavan verkkomusiikkisoittimen kehittäminen ei enää vaikuttaisikaan kovin houkuttelevalta idealta ja Spotify on tullut jo myös älykelloihin. Nähtäväksi jää, mitä erikoista Spotifyn oma laite voi tarjota.

Tosin Spotify hakee osaajia myös ääniohjattujen toimintojen kehittämiseen. Yksi mielenkiintoinen alue myös laitepuolelle Spotifylle voisikin olla jonkinlaisen kodin älykaiuttimen kehittäminen.