Twitterin hallitus kokoontuu torstaina – jopa yrityksen myyntiä saatetaan harkita

Ongelmissa olemattoman kasvunsa kanssa rypevän Twitterin hallitus kokoontuu torstaina. Keskusteluun odotetaan nousevan myös Twitterin jatko itsenäisenä yhtiönä, raportoi Recode lähteisiinsä perustuen.

Twitter saattaa olla kypsynyt myytäväksi, sillä se ei itsenäisenä, julkisena pörssiyhtiönä ole onnistunut kääntämään kurssiaan huolimatta siitä, että Twitterin idean keksijä ja yksi perustajista, Jack Dorsey, palasi toimitusjohtajaksi viime vuonna.

Twitterin myynnistä ja ostajakandidaateista on kuultu vuosien aikana lukuisia huhuja – myös viime kuukausina. Yksi usein mainittava ostajaehdokas on Google – tai sen Alphabet-emoyhtiö. Se saisi Twitterin ostolla talliinsa Twitterin puuttuvasta kasvusta huolimatta satoja miljoonia ihmisiä tavoittavan some-palvelun sekä voisi kenties mainososaamisellaan myös parantaa Twitterin bisnestä.

Muita ilmalle heitettyjä ostajaehdokkaita ovat mediayhtiöt sekä pääomasijoittajat, jotka vetäisivät Twitterin pois pörssistä, tekisivät tiukkoja päätöksiä ja myisivät yhtiön eteenpäin tai listaisivat sen uudelleen muutosten jälkeen.

Twitterin markkina-arvo on nyt noin 14 miljardia dollaria.

Suurista teknologiayhtiöistä myös muita kuin Googlea on veikkailtu ostajiksi – enemmän tai vähemmän vakavasti. Applella tuskin on lopulta halua lähteä ratkomaan Twitterin ongelmia ja Microsoft on vasta viemässä läpi suurta yli 26 miljardin dollarin LinkedIn-ostoaan.

Yhtenä erikoisempana kuviona kesän aikana esiin nousivat myös puheet, että Twitterin merkittäväksi omistajaksi noussut Microsoftin ex-pääjohtaja Steve Ballmer voisi – kenties pääomasijoitusrahastoja kumppaneinaan – ostaa koko yhtiön. Toinen suuri Twitter-omistaja on Saudi-prinssiAlwaleed Bin Talal. Yhdessä Ballmer ja prinssi omistavat Twitteristä lähes kymmeneksen.

Twitterin myyntipuheet saivat lisäpontta viime viikolla, kun perustaja ja hallituksen jäsen Ev Williams totesi, että Twitterin täytyy ”harkita oikeita vaihtoehtoja” mitä tulee pysymiseen itsenäisenä yhtiönä.

Myynnin ohella hallitus voi nostaa tehtävälistalle muitakin pienempiä toimia.

Näihin voi lukeutua uudet työntekijöiden vähennykset. Viime lokakuussa Twitter kertoi vähentävänsä 8 prosenttia työvoimastaan. Twitterillä oli kuitenkin yhä 3 860 työntekijää nyt kesäkuun lopussa.

Twitter voisi myös myydä itsenäisiä osia sen alla olevasta liiketoiminnasta, kuten Vine-videopalvelun, MoPub-mainosverkoston tai Fabric-mobiilikehitysalustan.