Lumiat jo niin loppu ettei Microsoftilla ole edes uusia laitteita rikkoutuneen tilalle

 

Viime viikolla kerroimme huhusta, jonka mukaan Microsoft olisi lopettamassa Lumia-myynnin joulukuussa.

Nyt näille huhuille lisäpontta antavat uudet brittitiedot. Isossa-Britanniassa Lumia 950 XL -puhelimen omistajat, jotka tarvitsisivat huollosta rikkoutuneen tilalle uuden laitteen eivät sellaista enää saa. Laitteita kun ei enää löydy vaihdettavaksi varastosta loppuerien ollessa jo matkallajälleenmyyjille.

WinBetan mukaan ainakin Lumia 950 XL:n UK-maavariantin valmistus onkin jo ajettu alas. Lähteen mukaan viimeinen erä puhelinta valmistettiin jo kuukausi sitten.Muiden maaversioiden tai mallien tuotantotilanteesta ei ole tietoa, mutta todennäköiseltä tuntuisi tuotannon lopetuksen olevan yhtäaikaisesti laajempi.

Viimeiset Lumiat aiotaan myydä joulukuussa, WinBeta vahvistaa nyt uudelleen. Mahdollisesti laitteet voivat loppua kaupoista jo aiemminkin. Viimeisiä eriä ainakin brittikauppoihin toimitetaan jo nyt.

Viime aikoina tämän hetken myynnissä olevista Lumia-malleista on nähty yhä vain suurempia alennuksia alkuperäisistä hinnoista. Muun muassa Lumia 950 ja Lumia 950 XL -lippulaivamallien hinta on painunut jo alle puoleen lanseerauksen ajoista viime vuoden loppupuolella.

Aggressiiviset hinnanalennukset kielivät Microsoftin ja jälleenmyyjien tarpeista hankkiutua eroon varastoissa olevista Lumia-puhelimista.

Microsoftin Lumia-valikoima on myös kaventunut. Uusin sarja koostuu Lumia 950 -kaksikon lisäksi Lumia 550:stä ja Lumia 650:stä, joka julkistettiin toistaiseksi viimeisimpänä Lumiana, jollaiseksi se myös näillä näkymin on jäämässä.

Microsoft on myös jo siirtänyt Lumia-puhelimia omissa myymälöissään sivuun paraatipaikoilta tai kokonaan esiltä. Lisäksi sen verkkokaupassa osassa maista Lumiat on jo siivottu myös pois päänavigaatiosta. Microsoft on myös ajanut alas Lumia-tilejä sosialisen median palveluissa.

Microsoftilta odotetaan vielä joskus uutta puhelinta, niin sanottua Surface-puhelinta ainakin. Kutenaiemmin kerroimme, sen osalta aikataulu näyttäisi kuitenkinosoittavan vähintäänkin vasta noin vuoden päähän nykyhetkestä. Minkäänlaisia indikaatioita huhujen, vuotojen tai Microsoftin puheiden osalta ei ole Surface-puhelimen tulosta jo tänä vuonna.