OnePlus 5T -huhut kiihtyvät: ”Julkaisu marraskuun lopussa”

Koska OnePlus 5 on jo monin paikoin loppuunmyyty ja huhut sen seuraajasta ovat jatkuvasti kiihtyneet, tiedetään OnePlussalta voitavan odottaa uuden älypuhelimen julkistamista melko pian.

OnePlus 5 tuli myyntiin vasta juhannuksen alla, joten se saa seuraajan jälleen varsin nopealla aikataululla. Mobiilialan tunnetuin vuotaja Evan Blass otti myös eilen kantaa huhuihin OnePlus 5T:stä. Aluksi Blass totesi, ettei 5T:ssä lähitulevaisuudessa olisi hänen mielestään järkeä, mutta nopeasti tämän jälkeen seurasi tietoja kahdelta Evanin luottolähteeltä: uusi OnePlus-puhelin 18:9-kuvasuhteen näytöllä on kuin onkin luvassa, ja saataville se on tulossa marraskuun lopulla.

Toinen lähteistä kertoi, että julkaisu eli myyntiintulo tapahtuisi 20. marraskuuta jälkeen.

OnePlus 5T:stä on toistaiseksi nähty yksi luotettava paljastuskuva ja monia väitettyjä, mutta eri syistä epäilyttäviä vuotokuvia – viimeisimpänä alta löytyvä kiinalaisessa Weibo-palvelussa julkaistu kuva. OnePlus 5T:n suurimman uudistuksen verrattuna OnePlus 5:een odotetaan olevan näytön kuvasuhteen venyminen 16:9:stä tänä vuonna älypuhelimissa nopeati yleistyneeseen 18:9-kuvasuhteeseen. Näytön koon OnePlus 5T:ssä odotetaan olevan noin kuusi tuumaa. Tarkkuuden odotetaan säilyvän 1080p-tasolla, ja näin OnePlus 5T:n 18:9-näytössä olisi pikseleitä 2160×1080.

OnePlus 5T:n pitäisi näyttää suunnilleen tältä. Onko kuvassa aito OnePlus 5T, onkin sitten aivan eri kysymys.
OnePlus 5T:n pitäisi näyttää suunnilleen tältä. Onko kuvassa aito OnePlus 5T, onkin sitten aivan eri kysymys.

Viime vuonna OnePlus 3:stä päivitetty OnePlus 3T -malli toi uudistuksina Snapdragon 821 -järjestelmäpiirin Snapdragon 820:n tilalle, lisää tarkkuutta etukameraan (16 vs. 8 megapikseliä) sekä suuremman kapasiteetin akun (3 400 vs. 3 000 milliampeerituntia). Lisäksi tarjolle tuli 128 gigatavun tallennusmuistiversio.

Tänä vuonna OnePlus 5T jatkanee OnePlus 5:stä tutulla Snapdragon 835 -piirillä, sillä Snapdragon 836:n tulo on raportoidusti viivästynyt ensi vuoteen. Kamerat voivat kuitenkin tänäkin vuonna tarkentua, sillä vahvistamaton AnTuTu-paljastus OnePlus 5T:stä on vihjannut 20 megapikselin tarkkuudesta niin taka- kuin etukamerassakin. OnePlus 5:ssä on 16 megapikselin etukamera ja takana 16 megapikselin pää- ja 20 megapikselin toisella kameralla varustettu kaksoiskamera. Merkittävä kysymys kameran suhteen on, tuoko OnePlus uutuudessa kameraan lisäyksenä optisen kuvanvakaimen.