Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: iPhone 8:aan kaavaillaan kasvojentunnistusta ja uutta Touch ID:tä

Kohtuullisen luotettavana Apple-analyytikkona tunnettu KGI Securitiesin Ming-Chi Kuo kertoo Applen kaavailevan uutta biometristä käyttäjän tunnistusta tulevaan iPhone-malliin, uutisoi MacRumors. Kuon mukaan Apple on uudistamassa iPhonen sormenjälkitunnistusta ja uskoo Applen suunnittelevan pidemmällä tähtäimellä käyttäjän tunnistamista kasvojen piirteiden perusteella.

Kuon mukaan Applen biotunnistukseen liittyvät patentit viittaavat siihen, että yhtiö aikoisi iiristen tunnistamisen sijaan käyttää kasvot tunnistavaa teknologiaa tulevaisuuden iPhone-malleissa. Teknologian käyttöön liittyy kuitenkin vielä paljon haasteita, ja onkin mahdollista, että Apple siirtymävaiheessa turvautuu jonkinlaiseen sormenjälkitunnistimen ja kasvojentunnistuksen yhdistelmään.

Kuo uskoo Applen suunnittelevan uudentyyppisen Touch ID -sormenjälkitunnistimen käyttöä ensi syksyn täysin uudessa iPhone-mallissa. Useiden raporttien mukaan tulossa on iPhone-malli, jonka etupaneeli kattaa koko laitteen etupuolen niin, ettei nykyisen kaltaiselle kapasitiiviselle tunnistimelle jää tilaa. Niinpä odotettavissa on optinen sormenjälkitunnistin, joka lukee sormenjäljen näyttöpaneelin läpi.

Ensi syksyn iPhoneen on kasvojen ja eleiden tunnistusta hiljattain povannut myösCowen and Companyn analyytikko Timothy Arcuri, jolla ei kuitenkaan ole erityisen mairittelevaa mainetta Applen suunnitelmien paljastajana. Kuon tuore raportti vankistaa huhuja merkittävästi.

Biometristen tunnisteiden lisäksi Kuon ennuste mainitsee myös joustavan OLED-näytön, joka tarjoaisi aiempaa paremman 3D Touch -tuntuman. Voimakkaat painallukset tunnistava kosketusnäyttö edellyttää, että joustava näyttö on tuettu hyvin, ja Kuon mukaan tulevassa iPhone-mallissa voimakkaat painallukset tunnistavan kalvon alla käytetään metallivahviketta, joka pitää näytön muodossaan.

Kuon raportti seuraa lukuisia aiempia huhuja ja raportteja, joiden mukaan Apple olisi ensi syksynä esittelemässä täysin uudistuneen iPhone-mallin. Sen näkyvimmäksi uudistukseksi on kerrottu yli viisituumainen OLED-näyttö, joka käytännössä täyttäisi laitteen etupuolen lähes kokonaan.