Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tulevasta Nokia G50 -älypuhelimesta paljastui lisätietoja - toistaiseksi edullisimman 5G-Nokia-älypuhelimen julkaisua odotetaan lähiaikoina

Nokia G50:stä paljastui lisätietoja.

Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalilta odotetaan jälleen lisää uutuuksia mahdollisesti jo alkusyksyn aikana, ja nyt jo aiemmin jälleenmyyjälistauksissa paljastuneesta Nokia G50 -älypuhelimesta on paljastunut lisää yksityiskohtia uusien listausten myötä.

Aiemmat jälleenmyyjälistaukset paljastivat jo, että Nokia G50:ssä on 5G-mobiiliverkkotuki ja värivaihtoehtoja ovat sininen sekä hiekka (Sand).

NokiaMob-sivusto on nyt kertonut Nokia G50:n kahdesta uudesta jälleenmyyjälistauksesta Australiassa. Aiempien värien jatkoksi nyt on mainittu uutena myös musta Forest Black -värivaihtoehto, minkä lisäksi vaalean värin nimi voikin olla Midnight Sun. Nokia-älypuhelinmallistossa on ollut jo erilaiset Midnight Sun -nimiset värit tarjolla aiemmin Nokia 5.4:stä ja Nokia X20:stä.

Lisäksi aiemmin Nokia G50:stä paljastuneen 4+64 gigatavun muistiversion lisäksi nyt listauksissa on nähty 4+128 gigatavun muistiversio. Tämän hinnaksi on merkitty Australiassa 477 paikallista dollaria, joka on noin 300 euroa. Aiemmin 4+64 gigatavun variantin hinnaksi paljastui noin 250 euroa.

Näillä näkymin Nokia G50:stä onkin tulossa suositushinnaltaan toistaiseksi edullisin 5G-Nokia-älypuhelin.

Kuvavuotoja tai laajempia ominaisuutietoja Nokia G50:stä ei ole vielä paljastanut. Toistaiseksi ei siis esimerkiksi tiedetä, perustuuko älypuhelin Qualcommin järjestelmäpiirille, kuten aiemmat 5G-Nokia-älypuhelimet vai MediaTekin järjestelmäpiirille G10:n ja G20:n tavoin.

Jälleenmyyjälistausten lisäksi Nokia G50 on ilmestynyt HTML5test-testisivuston tietokantaan, mikä ei kuitenkaan ole paljastanut vielä kovin paljoa, mutta vihjaa todennäköisesti ainakin 6,5 tuuman näytöstä. Käyttöjärjestelmäversiona on yllätyksettömästi Android 11.

Aiemmin tänä vuonna G-sarjassa nähtiin uudet 4G-älypuhelinmallit Nokia G10 ja Nokia G20. Jo mallinimensä perusteella tulevan uutuuden voivan odottaa olevan niitä paremmin varusteltu, jopa selvästikin.

Uudistaessaan älypuhelinten nimeämisjärjestelmän, HMD Global kertoi, että G-sarjan älypuhelimet saavat kaksi vuotta eli kaksi versiota Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä sekä kolme vuotta kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä. Lisäksi niissä on tarjolla kahden vuoden takuu ja puhelinten hintaluokan pitäisi olla 110-300 dollaria. Nokia-älypuhelinmallistossa G-sarjan alapuolella on erittäin edullisten älypuhelinten C-sarja ja yläpuolella premium-mallien X-sarja, jossa tarjolla on muun muassa pidempi päivitystuki ja takuu.

Muita lähiaikoina odotettavia uutuuksia HMD Globalilta ovat Nokia G50:n lisäksi Nokia X100, Nokia G300 ja Nokia T20. Näistä Nokia X100 voi olla uusi huippumalli Qualcommin Snapdragon 8xx -sarjan järjestelmäpiirillä ja Nokia T20:stä on tulossa HMD Globalin ensimmäinen Nokia-tablettilaite.