Huhu: Tulevassa Galaxy S8:ssa ei enää tuttua kotinäppäintä – navigaationäppäimetkin poistuvat

Samsungin seuraava lippulaivapuhelin, keväällä julkaistava Galaxy S8, tulee useiden raporttien mukaan saamaan näytön, joka kattaa lähes koko laitteen etupaneelin. Viimeisimpänä huhuja pönkittää Android Policen toimituspäällikkö David Ruddock Twitter-tilillään.

Ruddock twiittaa, että hänen lähteensä mukaan Samsung hylkää tutun kotinäppäimen S8:n etupaneelista. Lisäksi sen sivuilla perinteisesti sijainneet kapasitiiviset painikkeet jäävät pois ja niiden tilalle tulee näyttöön virtuaalinäppäimet. Lisäksi Ruddock mainitsee, että virtuaalinäppäimille tulee 3D Touch -tyyppisiä toimintoja Applen iPhone 6s- ja 7-mallien tapaan, eli voimakkaat painallukset avaavat uusia toimintoja näppäimille. Virtuaalinäppäimet ovat mahdollisesti myös käyttäjän muokattavissa.

Ruddock mainitsee, ettei hänellä ole täyttä varmuutta siitä, siirtyykö sormenjälkitunnistin kotinäppäimen katoamisen myötä laitteen taakse, vai päätyykö Samsung käyttämään näyttöön integroitua tunnistinta. Aiemmissa huhuissa on mainittu molempia vaihtoehtoja, joten tältä osin täytyy vain odottaa lisävahvistuksia huhuille.

Ruddock kuvailee, kuinka erillisten näppäimien poistaminen etupaneelista mahdollistaa hyvin kapeat näytön reunukset, mutta etukamera ja kuuloke säilyvät edelleen näytön yläpuolella, toisin kuin esimerkiksi erikoisessa Xiaomi Mi Mix -puhelimessa, jossa ne on sijoitettu näytön alapuolelle.

Android Policen toimituspäällikkönä toimiva Ruddock mainitsee, että huhuun kannattaa suhtautua varauksella ja ettei hän ole onnistunut huhua vahvistamaan, minkä vuoksi aiheesta ei ole artikkelia Android Policen sivuilla. Hänen twiittinsä vastaavat monilta osin kuitenkin aiempia huhuja, joten ainakin jonkinlainen totuuspohja niillä lienee.