Tulevan GoPro HERO 12 Black -action-kameran kuvat, tiedot ja hinta paljastuivat vuodossa

GoPro valmistelee kaikessa hiljaisuudessa uutta toimintakameraa eli action-kameraa.

HERO 12 Blackin tekniset ominaisuudet, muotoilu ja jopa suurpiirteinen hinta ovat nyt paljastuneet luottovuotaja Roland Quandtin ja Winfuture.de-sivuston jakamissa tiedoissa.

GoPro esittelee uuden HERO 12 Black -kameransa 13. syyskuuta. Noin 450 euron hintainen kamera muistuttaa läheisesti edeltäjäänsä, ja merkittävimmät päivitykset liittyvät käyttöaikaan.

Takana on 2,27-tuumainen näyttö. Vuotokuva: Roland Quandt / Winfuture.de.
Edessä on totutusti pieni, 1,4-tuumainen apunäyttö. Vuotokuva: Roland Quandt / Winfuture.de.

Akkukapasiteetti on edelleen sama 1 720 milliampeerituntia, mutta 70 minuutin raportoitu kuvausaika laadukkaimmalla kuvanlaadulla (5,3K, 60 ruutua sekunnissa) on yhdeksän minuuttia aiempaa pidempi. Mikäli 30 ruudun sekuntitahti riittää, kohoaa käyttöaika yhdellä latauksella 90 minuuttiin.

Matalimmilla asetuksilla (Full HD, 30 ruutua sekunnissa) virtaa riittää jopa 2,5 tunniksi, vuototiedot paljastavat.

HERO 12 Blackissa on edelleen käytössä edeltäjästä tuttu kamera 1/1,9-tuumakoon kennolla sekä tuella 5,3K-tarkkuuden videoille ja 27 megapikselin kokoisille valokuville. Paljastuneiden tietojen mukaan kamera on myös ohjelmistonsa osalta sama kuin ennen kyeten 60 ruudun sekuntikohtaiseen tallennukseen korkeimmalla 5,3K-tarkkuudella.

Kameran voi kiinnittää helposti vaikkapa kuvaustukeen. Vuotokuva: Roland Quandt / Winfuture.de.

Myös 8- ja 10-bittistä videokuvaa sekä LOG-formaattia voi totutusti hyödyntää. Käytössä on HyperSmooth 6.0 -kuvanvakautus, jopa GoPron mukaan parantaa videiden vakautta aiempaan veattuna.

Pienikokoisessa kamerassa on takana 2,27-tuumainen näyttö ja edessä 1,4-tuumainen apunäyttö kuvaamista helpottamassa, joten aiemmat huhut suuremmista paneeleista näyttävät jäävän toteutumatta. Kamera painaa yhä 154 grammaa, ja mukana toimitettava suojakuori on vesitiivis 10 metriin saakka.

GoPron on määrä julkistaa HERO 12 Black -kameransa 13, syyskuuta. Sen suositushinnan odotetaan asettuvan 450 euron tietämille.