Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tuleva OnePlus 9 -älypuhelin paljastui jo kuvavuodossa

OnePlus 9 on nähty kuvavuodossa.

OnePlus 9:n julkistustakin odotellaan vasta joskus alkuvuoden aikana, mutta jo nyt puhelin on paljastunut kattavasti myös live-kuvissa. Oheiset kuvat julkaisi Phone Arena -sivusto.

Uudet kuvat ovat jatkoa kuin myös yhteneviä jo aiemmin vuotaneille mallinnoskuville ja kuvalle OnePlus 9:n takakamera-alueesta. Sinällään mitään mullistavaa uudet kuvat eivät siis enää paljastakaan, mutta tarjoavat kattavan kokonaiskuvan OnePlus 9:n designiin.

OnePlus 9:n näytön koko on uuden vuodon perusteella säilymässä ennallaan 6,55 tuumassa verrattuna edeltävään OnePlus 8T -malliin, jonka tavoin myös OnePlus 9:ssä on tasainen näyttöpaneeli. 20:9-kuvasuhteen näytön tarkkuus on myös yhä 2400×1080 pikseliä ja virkistystaajuus yltää 120 hertsiin. Etupuolelta OnePlus 9 onkin pitkälti kuin OnePlus 8T, mukaan lukien myös näytön vasempaan yläkulmaan sijoitettu etukamerareikä.

Takana OnePlus 9:ssä sijaitsee kolme kameraa osana pyöristetyn nelikulmion muotoista kamera-aluetta. Kaksi kameralinsseistä on kooltaan merkittävästi kolmatta suurempia, ja aiemman huhun mukaan kyse näissä olisi 48 megapikselin pää- ja ultralaajakulmakamerasta. Kolmas kamera voi olla esimerkiksi matalan tarkkuuden makro- tai monokromikamera. Lisäksi kameroiden rinnalla nähdään kaksisävyinen LED-kuvausvalo.

Uudesta vuodosta ei nyt saatu lisätietoja kameroiden suhteen. Kamera-alueen Ultra Shot -brändäys ei ole välttämättä lopullinen. Lisäksihän kuvien prototyypissä ei myöskään ole todellista OnePlus-logoa, vaan sen tilalla takapinnassa muu kuvio.

OnePlus 9 -prototyypin takakamera-alue. Kuva: Phone Arena.
OnePlus 9 -prototyypin takakamera-alue. Kuva: Phone Arena.

Sisuksissa OnePlus 9 sisältää Lahaina-koodinimellisen, Qualcommin joulukuun alussa julkistaman uuden huippuluokan Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin. Kuvissa paljastuneessa puhelinyksikössä RAM-käyttömuistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua. Tuttuun OnePlus-tyyliin muistikorttipaikkaa ei ole. Kyljet puhelimessa ovat edelleen alumiinia.

Phone Arena -sivusto sai useimmille teknisille ominaisuuksille vahvistuksen jo puhelimesta peräisin olevista näyttökuvista.

OnePlus 9:n lisäksi tulossa on todennäköisesti OnePlus 9 Pro -huippumalli. OnePlus 8 Pro ei saanut seuraajaa nyt syksyllä OnePlus 8T:n rinnalla – lähinnä todennäköisesti, koska mahdolliset uudistukset OnePlus 8 Prosta olisivat jääneet varsin vähäisiksi. OnePlus 9 Pron kuitenkin pitäisi kuulua ohjelmaan, ja se erottuu todennäköisesti edelleen esimerkiksi IP-luokitellulla pöly- ja vesitiiveydellä sekä langattoman latauksen tuella kuin myös todennäköisesti telekameralla, joka tuo mukaan jonkin verran optista zoomia.

Lisäksi sekä OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro tarjoavat todennäköisesti edelleen 65 watin akun Warp Charge 65 -pikalatauksen, joka ensiesiteltiin OnePlus 8T:ssä.

Joidenkin aiempien huhujen mukaan OnePlus 9 -julkistus olisi ohjelmassa vasta maaliskuussa, johon nähden nyt jo nähdyt vuodot olisivat tapahtuneet erittäin aikaisin. Nähtäväksi jää, tapahtuuko julkistus lopulta kuitenkin jo varhaisemmassa vaiheessa ensi vuotta.

Alla aiemmin vuotanut OnePlus 9 -mallinnos.

Väitetty OnePlus 9. Kuva: 91mobiles.
Väitetty OnePlus 9. Kuva: 91mobiles.