Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tuleva Nokia 7.2 -älypuhelin paljastui optiikkakumppani ZEISSin viestintäpäällikön julkaisemassa kuvassa – twiitti poistettiin nopeasti

Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalin on huhuttu julkistavan 5. syyskuuta Berliinissä IFA-messujen yhteydessä järjestettävässä julkistustilaisuudessaan jopa kolme uutta älypuhelinmallia ja kolme uutta peruspuhelinta.

Nyt HMD Globalin kumppanina toimivan ZEISSin viestintäpäällikkönä työskentelevä Joachim Kuss julkaisi Twitterissä oheisen kuvan uudesta Nokia 7.2 -älypuhelinmallista. Twiitissään Kuss kertoi ZEISSin esitelleen Nokia 7.2:aa eilen joukolle mediaa ja teknologiatoimittajia ennen sen syyskuussa tapahtuvaa lanseerausta.

Twiitin kuva vahvistaa Nokia 7.2:n sisältävän kolme takakameraa ja LED-kuvausvalon osana pyöreäksi muotoiltua kamerakohoumaa, jonka keskellä on ZEISS-logo. Nähtävästi puhelimessa käytetään näin ollen ZEISSin optiikkaa. Lisäksi takana nähdään myös sormenjälkilukija ja Nokia-logo.

Joachim Kussin sittemmin jo poistettu twiitti sisälsi kuvan Nokia 7.2 -puhelimesta.
Joachim Kussin sittemmin jo poistettu twiitti sisälsi kuvan Nokia 7.2 -puhelimesta.

Ilmeisesti Kussilla ei ollut lupaa julkaista twiittiään, sillä hän poisti sen jo pian julkaisun jälkeen.

Kuultujen huhujen ja nähtyjen kuvien perusteella Nokia 7.2 on aiemmin Daredevil-koodinimellä verkkoon vuotanut puhelin.

Aiempien vuotokuvien yhteydessä selvisi, että Daredevil-koodinimellinen puhelin sisältää Qualcomm Snapdragon 660 -järjestelmäpiirin, 3 500 milliampeeritunnin akun ja USB-C-liitännän. Puhelimessa on 48 megapikselin pääkamera, ultralaajakulmakamera sekä sekä jonkinlainen syvyyskamera. Sormenjälkilukija puhelimessa on sijoitettu taakse. GeekBenchin mukaan Nokia 7.2 / Daredevil olisi varustettu myös 6 gigatavun RAM-käyttömuistilla.

Alla aiemmissa vuotokuvissa koodinimi Daredevil, mallinimeltään näillä näkymin lopulta siis Nokia 7.2.

Nokia 7.2:n lisäksi HMD Globalilta odotetaan 5. syyskuuta sen kanssa muotoilultaan samanlaista mutta teknisesti heikompaa Nokia 6.2 -älypuhelinta sekä mahdollisesti vielä myös Nokia 5.2 -mallia, josta ei kuitenkaan toistaiseksi tiedetä juuri mitään.