Tuleva edullinen Honor X7a -älypuhelin paljastui kuvavuodossa

Honor on uudistamassa lähiaikoina kansainvälisillä markkinoilla edullisempien älypuhelinmalliensa tarjontaa.

Tulossa on myös uusi Honor X7a -älypuhelin, joka on nyt paljastunut kattavassa kuvavuodossa.

Honor on jo vahvistanut julkistavansa Honor X9a 5G:n 4. tammikuuta ainakin Malesiassa. Honor X9a 5G:tä nähdään mahdollisesti myöhemmin Euroopassa myynnissä Magic5 Lite 5G -mallinimellä samalla tavoin kuin aiemmin Honor X9 5G ja Honor Magic4 Lite 5G olivat myös sama puhelin eri nimillä eri markkinoille.

Honor X7a on puolestaan jatkoa Suomessakin Honor X7 -nimellä myydylle älypuhelimelle, mutta yllättäen nähtävästi alkuperäistä osin heikommin varusteltu.

Viralliset tuotekuvat sinisenä (Ocean Blue) ja mustana (Midnight Black) värivaihtoehtona Honor X7a:sta on nyt paljastanut vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks yhteistyössä GadgetGang-sivuston kanssa.

Kuvien rinnalla paljastettujen teknisten tietojen mukaan Honor X7a:ssa on 6,7 tuuman LCD-näyttö 1600×720 pikselin HD-tarkkuudella sekä yllättäen vain 60 hertsin virkistystaajuudella, sillä edeltävässä Honor X7:ssä on 90 hertsin näyttö.

Honor X7a mustana. Kuva: OnLeaks / GadgetGang.
Honor X7a mustana. Kuva: OnLeaks / GadgetGang.

Myös järjestelmäpiiri Honor X7a:ssa on heikompi kuin Honor X7:ssä. Honor X7a:n 12 nanometrin prosessilla valmistettava MediaTek Helio G37 (MT6765H) -järjestelmäpiiri sisältää kahdeksan ARM Cortex-A53 -keskussuoritinydintä (4x 2,3 GHz + 4x 1,8 GHz) sekä PowerVR GE8320 -grafiikkasuorittimen, kun Honor X7:ssä on 8 nanometrin prosessin Qualcomm Snapdragon 680 -järjestelmäpiiri neljällä tehokkaammalla 2,4 gigahertsin ARM Cortex-A73 -ytimellä ja neljällä 1,9 gigahertsin ARM Cortex-A53-ytimellä sekä Adreno 610 -grafiikkasuorittimella.

RAM-käyttömuistia myös Honor X7a:ssa on 4 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua.

Takakameroista pääkameran tarkkuus on Honor X7a:ssa 50 megapikseliä, kun se Honor X7:ssä on 48 megapikseliä. Muiden takakameroiden tarkkuudet ovat samat: 5 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä kaksi 2 megapikselin kameraa. Edessä on 8 megapikselin kamera.

Takakamerakohouman muotoilu on uudistunut hieman. Etukameran paikka on edelleen lovessa näytön yläreunassa.

Yksi parannus on suurempi akku: Honor X7a:ssa on 5 230 milliampeeritunnin akku, kun Honor X7:ssä akun kapasiteetti on 5 000 milliampeerituntia. Muuten Honor X7a:sta sormenjälkilukija virtapainikkeesta puhelimen oikealta sivulta sekä edelleen myös perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Painoa on 196 grammaa.

Käyttöjärjestelmäversionksi on ilmoitettu vanha Android 12.