Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusi iPhone saattaa olla näin näyttävä - jos Apple ei epäonnistu

Applella on todennäköisesti käsissään useita, ainakin kaksi, erilaista prototyyppiä sen tulevasta uudesta huippu-iPhonesta. Aiemmin julkisuuteen nousseissa havainnekuvissa iPhonessa Touch ID -sormenjälkitunnistin oli takana.

Havainnekuva toisesta iPhone-prototyypistä, joka on huomattavasti vähemmän kunnianhimoisempi ratkaisu.
Havainnekuva toisesta iPhone-prototyypistä, joka on huomattavasti vähemmän kunnianhimoisempi ratkaisu.

Nyt Apple-sivusto iDropNews puolestaan kertoo ilahduttavampia tietoja toisesta Applen prototyypistä. Se myös huomioi toisen prototyypin olemassaolon, mutta uskoo Applen lopulta pystyvän toimittamaan ja esittelemään syksyllä kunnianhimoisemman uudistuksen.

iDropNews on tilannut oheisen yltä löytyvän kuvan luonnoksena esittämään sen tietoja toisesta iPhone-prototyypistä. Merkittäviä uudistuksia olisivat Touch ID -sormenjälkitunnistimen integrointi osaksi näyttöä kuin myös etukameran toimiminen näytön läpi. Nämä molemmat ovat mahdollisuuksina olleet esillä jo pitkään tämän vuoden iPhone-huhuissa ja Applelle on myönnetty useita patenttejakin kummastakin ratkaisusta. Molempiin liittyy silti yhä merkittäviä teknisiä haasteita, sillä vielä toistaiseksi kumpaakaan ei ole nähty toteutettuna yhdessäkään älypuhelimessa.

Komponenttien integrointi näytön osaksi mahdollistaisi erittäin pienet näytönreunukset. iDropNewsin mukaan reunuksen leveys olisikin vain 4 millimetriä tasaisesti näytön joka reunalla. Näyttö olisi jo pitkään huhuttu 5,8 tuuman kokoinen OLED-paneeli ja puhelimen koko vastaisi 4,7 tuuman näytöllä varustettua iPhone 7:ää ja sen edeltäjiä. Näyttöpinta olisi edelleen hieman reunoiltaan kaareva 2.5D-lasia, jota käytettäisiin myös takana ja välissä olisi metallirunko. Mielenkiintoinen ja täysin uusi tieto iDropNewsin raportissa on maininta suurikokoisesta virtapainikkeesta, jossa on kaksi kontaktipintaa. Virtapainikkeen yhteyteen voisi näin olla integroitu myös toinen painike.

Lisäksi kuten laajasti on huhuttu, uusi iPhone tukisi myös langatonta latausta

Uuden huippu-iPhonen lisäksi Applelta odotetaan myös iPhone 7s ja iPhone 7s Plus -puhelimia, jotka ovat tekniikaltaan päivitettyjä versioita nykymalleista.