Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Täysin uudesta OnePlus-puhelimesta ensimmäinen varsinainen vihje – tällaista seuraajaa hittipuhelimelle odotetaan

OnePlussan seuraava puhelin on mitä todennäköisimmin OnePlus 5. Se on seuraaja suureen suosioon myös Suomessa nousseille OnePlus 3:lle sekä sen päivitetylle OnePlus 3T -versiolle.

Nelonen hypätään yli OnePlussan nimeämislogiikassa perinteisestä syystä: numeroa pelätään Aasiassa kuten täällä vähemmissä määrin kolmeatoista. Nyt huhutulle OnePlus 5 -nimelle on tuonut vahvistusta myös OnePlussan uutuuden ilmestyminen viranomaistietokantaan A5000-mallikoodilla. Vastaavasti OnePlus 3 on A3000 ja OnePlus 3T puolestaan A3010.

OnePlus 5:stä ei ole vielä nähty varsinaisia vuotoja, mutta huhuja puhelimesta on jo kuultu. OnePlus tulee tarjoamaan uudessa puhelimessaan huhujen perusteella uudistuksia monella eri osa-alueella.

Täysin odotettu mutta tärkeä päivitys pitäisi olla järjestelmäpiirin vaihtuminen jälleen Qualcommin viimeisimpään ja tehokkaimpaan Snapdragon 835:een. Näytön koon on kerrottu pysyvän ennallaan 5,5 tuumassa, mutta OnePlus olisi nyt siirtymässä QHD-aikakauteen: näytön tarkkuus olisi siis kasvamassa 1920×1080 pikselistä 2560×1440 pikseliin.

Lisäksi muistimäärät voivat kasvaa. OnePlus 3:ssa ja 3T:ssä on jo kuusi gigatavua RAM-muistia, mutta OnePlus 5 voi korottaa määrän jo kahdeksaan ainakin kalliimpana vaihtoehtona. Samoin tallennusmuistia voi tulla tarjolle vaihtoehtona 256 gigatavua. Takakameran tarkkuuden on huhuttu nousevan 23 megapikseliin.

Puhetta on myös ollut näytön reunusten pienentymisestä ja myös sivuille kaartuvasta näytöstä.

Kuten aina, kaikkiin vahvistamattomiin huhuihin kannattaa kuitenkin suhtautua yhä varauksella. OnePlus-puhelimet ovat tulleet tunnetuksi hintaansa nähden hyvästä tekniikasta. Samaan todennäköisesti pyrittäneen myös tulevan uutuuden kohdalla.