Tältä näyttää Samsungin uusi huippupuhelin

Evan Blass, Twitterissä @evleaks, tunnetaan varsin luotettavana tietovuotajana mobiililaitteiden saralla. Tällä kertaa mies pilaa Samsungin salailuyritykset julkaisemalla Twitterissä virallisen esittelykuvan Galaxy S8:sta, jonka virallinen esittely tapahtuu vasta maaliskuun lopulla.

Tänä vuonna Samsung päätti siirtää Galaxy S -mallin esittelyn tavallista myöhempään. Niinpä totutun helmikuun lopun sijaan esittely tapahtuu vasta 29. maaliskuuta. Paljon puhelimesta kuitenkin jo tiedetään useiden vuotojen myötä. Blassin vuotama virallinen kuva on enää ikään kuin kirsikka kakun päälle.

Galaxy S8 tuo tullessaan merkittäviä uudistuksia. Muotoilu näyttää juontuvan aiemmista S6- ja S7-malleista, mutta silmiinpistävää on, ettei etupuolelta enää löydy fyysistä kotinäppäintä tai sen sivuille sijoitettuja navigointinäppäimiä. Näppäimet löytyvät jatkossa näytöltä virtuaalisina. Tämän muutoksen ansiosta on näytön kokoa voitu kasvattaa, ja samalla myös kuvasuhde on menossa uusiksi. Aiemman 16:9-kuvasuhteen sijaan S8:ssa on kuvasuhde tiettävästi 18,5:9 (37:18).

Näppäimistö- ja kuvasuhdemuutokset tarkoittavat myös lisää tuumia näyttöön. Samsungin odotetaan julkaisevan sekä Galaxy S8:n että S8+:n, ja niiden näyttöjen läpimitoiksi on huhuissa mainittu 5,8 ja 6,2 tuumaa. Muutos S7-mallien 5,1:n ja 5,5 tuuman lukemiin on siis huomattava.

Muita huhuttuja ominaisuuksia tuleville Galaxy S8 -malleille ovat ainakin Qualcomm Snapdragon 835- ja Samsung Exynos 8895 -järjestelmäpiirit, Samsungin oma virtuaaliavustaja, iirisskanneri sekä takapuolelle sijoitettu sormenjälkitunnistin.