Tässä se on: Googlen ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin paljastui ensi kerran vuotaneissa virallisissa tuotekuvissa

Googlen odotetaan julkistavan ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa Pixel Foldin 10. toukokuuta Google I/O -tapahtuman yhteydessä.

Erilaisia mallinnos- ja muita kuvapaljastuksia Pixel Foldista on nähty jo pidempään, mutta nyt julki ovat tulleet ensimmäiset vuotaneet viralliset tuotekuvat.

Tunnettu vuotaja Evan Blass paljasti Twitter-tilillään kaksi Pixel Foldin virallista tuotekuvaa. Valitettavasti niissä puhelin nähdään vasta vain ulkopuolelta, eikä sisäpuolen taittuvaa näyttöä ole esillä.

Uudetkin kuvat vahvistavat Pixel Foldin odotetun muodon, joka on esimerkiksi Samsungin Galaxy Z Fold -älypuhelimiin verrattuna lyhyempi, mutta leveämpi. Tämän myötä kansinäyttökään ei ole samalla tavalla pitkulainen kuin Samsungeissa.

Google Pixel Fold suljettuna. Kuva: Evan Blass / Twitter.
Google Pixel Fold suljettuna. Kuva: Evan Blass / Twitter.

Aiemmin Pixel Foldista tietoja on paljastanut vuotaja Jon Prosser.

Prosserin mukaan Yhdysvalloissa Pixel Foldin hinnat tulevat olemaan 1 799 dollaria 256 gigatavun ja 1 919 dollaria 512 gigatavun muistiversiona. Pienempi muistiversio on tulossa saataville Chalk- ja Obsidian-väreissä, suurempi vain Obsidian-värisenä. Pixel Foldin ennakkotilaajille Google on tarjoamassa kaupan päälle Pixel Watch -älykellon. Prosserin lähteiden mukaan Pixel Fold on tulossa saataville 27. kesäkuuta alkaen.

Pixel Foldin sisäpuolelta auki taittuvan AMOLED-näytön koon pitäisi olla noin 7,6 tuumaa ja tarkkuus 2208×1840 pikseliä 6:5-kuvasuhteellla. Osana näyttörakennetta on kerros ultraohutta lasia. Ulkopuolen kansinäytön koko on puolestaan 5,8 tuumaa 17,4:9-kuvasuhteella ja 2092×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuudella. Molemmat näytöt tukevat 120 hertsin virkistystaajuutta.

Pixel Foldissa on jo Pixel 7 -puhelimista tuttu Google Tensor G2 -järjestelmäpiiri sekä sen rinnalla yllätyksettömästi erillinen Titan M2 -turvapiiri.

Kameroiden osalta Pixel Foldin pitäisi sisältää:

 • Takakamerat
  • 48 megapikselin pääkamera 1/2″-koon kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/1,7-aukolla
  • 10,8 megapikselin 121,1 asteen ultralaajakulmakamera 1/3-koon kennolla, 1,25 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • 10,8 megapikselin 5x optisen zoomin telekamera 1/3,1″-koon kennolla 1,22 mikronin pikselikoolla ja f/3,05-aukolla
 • Etukamerat
  • Ulkopuolella 9,5 megapikselin kiinteätarkenteinen kamera 1,22 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • Sisäpuolella 8 megapikselin kiinteätarkenteinen kamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla

Pixel Foldissa tulee olemaan siis erilaiset kamerat kuin Googlen viime syksyn Pixel 7 -huippupuhelimissa.

Pixel Foldin painoksi on kerrottu 283 grammaa.

Sisäpuolelta Pixel Fold on nähty hiljattain myös vuotaja Kuba Wojchiechowskin Twitterissä jakamalla, alta löytyvällä lyhyellä videolla, jolla Pixel Fold nähdään taitettavan kiinni ja auki. Video vahvistaa taittuvaa sisänäyttöä ympäröivän melko suurikokoisten reunusten.