Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vuotokuva: Samsungin seuraava huippupuhelin paljastui

Samsungin tuleva, 23. elokuuta julkistettava uusi Galaxy Note8 -huippupuhelin on nyt nähty ensi kertaa vuotokuvassa mobiilialan ykkösvuotajalta Evan Blassilta. Hän julkaisi kuvan Twitterissä.

Yllä Galaxy Note8 esiintyy Midnight Black -värinä ja se vahvistaa Note8:n saavan täysin odotetusti 18,5:9-kuvasuhteen Infinity Display -näytön, joka kattaa suuren osan puhelimen etupuolesta. Ylä- ja alareunaan Note8:ssa jäävät reunukset, joiden koko vastaa suunnilleen kevään Galaxy S8 -puhelimia.

Galaxy Note8:n näytön kooksi on pitkään huhuttu 6,3 tuumaa, kun Galaxy S8:ssa on 5,8 ja Galaxy S8+:ssa 6,2 tuuman näyttö. Näyttö on Galaxy Note8:ssa hieman vähemmän pyöristetty kulmistaan, kuten koko puhelinkin.

Muita Galaxy Note8:aan odotettavia ominaisuuksia ovat tuki S Pen -kynälle, takaa löytyvä sormenjälkitunnistin sekä edessä iirisskanneri, kaksoiskamera, Samsungin Exynos 8895 -järjestelmäpiiri sekä 3 300 milliampeeritunnin akku. RAM-muistia pitäisi olla 6 gigatavua.

Takaa löytyvä kaksoiskameran, Samsungin ensimmäisen, pitäisi sisältää 12 ja 13 megapikselin kamerat, jotka tarjoaisivat 3x optisen zoomin. Molemmat kameroista on varustettu myös optisella kuvanvakaimella.

Puhelimen merkittävimmät erot kevään Galaxy S8 -puhelimista ovat S Pen -kynätuki sekä uusi kaksoiskamera. Näytön koossa Galaxy Note8 ei ole enää juuri Galaxy S8+:aa kookkaampi.

Euroopassa Galaxy Note8:sta on tulossa toistaiseksi Samsungin kallein älypuhelin. Hinta on Blassin aiemman paljastuksen mukaan 999 euroa. Suomessa tosin hinta saattaa kohota vielä korkeammalle, sillä Galaxy S8:n ja S8+:n 799 ja 899 euron Eurooppa-hinnatkin ovat täällä 829 ja 929 euroa.

Kuvassa nyt nähdyn Midnight Blackin lisäksi Note8:n pitäisi saada ainakin orkideanharmaa Orchid Gray sekä sininen Deep Sea Blue -värivaihtoehto.