Tässä on OnePlussan ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin - OnePlus Open paljastui täysin tarkoissa tuotekuvissa

OnePlus on julkistamassa ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa vahvojen huhujen mukaan 19. lokakuuta.

Nyt OnePlus Open on kuitenkin jo paljastunut täysin verkkoon vuotaneissa virallisissa tuotekuvissa.

Alun perin OnePlus Openin julkistuksen piti tapahtua jo elokuun lopulla, mutta muutosten myötä aikataulu venähti vajaalla parilla kuukaudella.

OnePlus on vihjaillut mukaantulostaan taittuvanäyttöisten älypuhelinten markkinoille jo pitkään. Aiemmin OnePlus kertoi taittuvanäyttöisen älypuhelimensa julkaisun tapahtuvan samanaikaisesti emobrändi Oppon kanssa. Oppo Find N3:n ja OnePlus Openin on odotettu olevan käytännössä samanlaisia, mutta suunnattu eri markkinoille.

Aiemmin OnePlus Openista on myös nähty jo mallinnoskuvia, mutta nyt Roland Quandt on WinFuture.de-sivustolla paljastanut ensi kerran OnePlus Openin koko muotoilun jakamissaan tarkoissa tuotekuvissa.

OnePlus Open vihreänä värivaihtoehtona edestä ja takaa. Kuvat: WinFuture.de.
OnePlus Open vihreänä värivaihtoehtona edestä ja takaa. Kuvat: WinFuture.de.

Mukana OnePlussan taittuvanäyttöisessä älypuhelimessa on myös OnePlussan tuttu tunnusmerkki, kolmiasentoinen Alert Slider -kytkin.

Sivut ja ulkopinnat OnePlus Openissa tulevat olemaan tasaiset, ja takapinnassa on tekonahkaviimeistely mustassa värivaihtoehdossa. Vihreä värivaihtoehto on lasipintainen. Massiivisessa pyöreässä kamerakohoumassa on suurikokoinen H-logo kertomassa Hasselblad-kumppanuuden jatkosta, ja LED-kuvausvalo sijaitsee yläkulmassa erillään kamerakohoumasta.

Taittuvanäyttöinen OnePlus Open -älypuhelin on aiemmin kerrotun mukaan varustettu noin 7,8 tuuman ja 2K-tarkkuuden taittuvalla AMOLED-näytöllä, jonka virkistystaajuus on 120 hertsiä. Ulkopuolella kannessa on puolestaan 6,31 tuuman AMOLED-näyttö, myös 120 hertsin virkistystaajuudella.

OnePlus Openin vihreä värivaihtoehto avattuna. Kuva: WInFuture.de.
OnePlus Openin vihreä värivaihtoehto avattuna. Kuva: WInFuture.de.

Järjestelmäpiirinä OnePlus Openissa pitäisi olla Qualcommin huippupiirien viimeistä sukupolvea edustava Snapdragon 8 Gen 2, jonka rinnalta löytyy 16 gigatavua RAM-käyttömuistia ja ainakin 256 gigatavua tallennusmuistia. Akun kapasiteetti on kirjan tavoin vaakasuunnassa auki taittuvien älypuhelinten joukossa varsin tavanomaiset noin 4 800 milliampeerituntia. Pikalatauksen tehon on kerrottu rajoittuvan 67 wattiin.

Kameroiden osalta OnePlus Openissa tulee olemaan periskooppirakenteinen telekamera, jollaista ei ole aiemmin OnePlus-puhelimessa vielä nähty. Takakamerakokoonpanon pitäisi koostua 48 megapikselin pääkamerasta, 48 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 64 megapikselin telekamerasta – nähtävästi 3x optisella zoomilla. Tekstit kameroiden yhteydessä ovat jo vahvistaneet kameroiden polttoväleiksi 14-70 millimetriä ja aukkojen kooksi f/2,6-f/1,7.

Ulkopuolelta kannesta löytyvän etukameran tarkkuus on tiettävästi 32 megapikseliä, sisäpuolelta kameran puolestaan 20 megapikseliä. Lisäksi sivulta löytyvät sormenjälkilukija virtapainikkeesta sekä Alert Slider -kytkin.

Kameroiltaan OnePlus Open on poikkeuksellisen mielenkiintoinen taittuvanäyttöinen älypuhelin. Lisäksi laitteessa on kiinnostavaa muodon ja kuvasuhteen eroaminen esimerkiksi Samsungin Galaxy Z Fold5:stä. Siihen verrattuna OnePlus Open on suhteessa leveämpi muodoltaan sisältäen kansinäytön, joka on kapeaan Samsungiin verrattuna muodoltaan enemmän tavanomaisten älypuhelinten kaltainen.

OnePlus Openin musta värivaihtoehto avattuna. Kuva: WInFuture.de.
OnePlus Openin musta värivaihtoehto avattuna. Kuva: WInFuture.de.