Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä on OnePlus Nord CE 5G - tarkat kuvat paljastivat tulevan älypuhelimen kokonaisuudessaan kahdessa värissä

OnePlus tulee julkistamaan uuden keskihintaluokan Nord CE 5G -älypuhelimensa torstaina 10. kesäkuuta.

Huhut ja vuodot ovat kuitenkin paljastaneet puhelimesta nyt jo lähes kaiken viimeisimmän kuvavuodon myötä.

Tuttu vuotaja Ishan Agarwal on julkaissut yhteistyössä Pricebaba-sivuston kanssa OnePlus Nord CE 5G:n kokonaisuudessaan paljastavat tuotekuvat kahdessa värissä, jotka ovat sininen Blue Void ja musta Charcoal Ink.

Vaaleansinisessä, ilmeisesti mattapintaisessa värissä, on tummepi violetti tehostereunus. Musta väri on nähtävästi kiiltäväpintainen. Tulossa on vielä kolmas väri, hopea, jota ei ole nähty vuotokuvissa.

Lisäksi uusien kuvien ohella on nyt paljastettu, että Nord CE 5G on tulossa 6+128, 8+128 ja 12+256 gigatavun muistiversioina.

OnePlus Nord CE 5G, Charcoal Ink. Kuva: Ishan Agarwal / Pricebaba.
OnePlus Nord CE 5G, Charcoal Ink. Kuva: Ishan Agarwal / Pricebaba.

OnePlus itsekin on vahvistanut jo Nord CE 5G:stä muutamia keskeisiä tietoja, kuten 64 megapikselin kameran, puhelimen paksuudeksi 7,9 millimetriä ja mukana olevan 3,5 millimetrin kuulokeliitännän USB-C:n lisäksi. Lisäksi OnePlussan mukaan Warp Charge 30T Plus -pikalataus täyttää Nord CE 5G:n akun tyhjästä 70 prosenttiin 30 minuutissa.

Muotoilultaan OnePlus Nord CE 5G muistuttaa alkuperäistä OnePlus Nordia esimerkiksi takakameran asettelultaan, mutta takakameroita on neljän sijaan kolme kappaletta. Lisäksi OnePlus Nord CE 5G:ssä ei ole OnePlussan Alert Slider -hiljennyskytkintä.

OnePlus Nord CE 5G:n tekniset ominaisuudet ovat paljastuneet jo varsin kattavasti myös aiemmissa parissa vuodossa.

Alle on kerätty kaikki toistaiseksi paljastuneet ja toisaalta OnePlussan vahvistamat tiedot OnePlus Nord CE 5G:stä.

OnePlus Nord CE 5G:n paljastuneet ja osittain vahvistetut tekniset tiedot

 • Muovirakenne (kyljet ja takapinta polykarbonaattia)
 • 6,43 tuuman AMOLED-näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella ja Full HD+ -tarkkuudella
 • Optinen sormenjälkilukija näytön alla
 • Kolme takakameraa
  • 64 megapikselin pääkamera OmniVisionin kennolla
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 2 megapikselin syvyyskamera
 • 16 megapikselin etukamera näytön reiässä
 • Qualcomm Snapdragon 750G -järjestelmäpiiri
 • Muistivariantit 6+128, 8+128 ja 12+256 gigatavua
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • 4 500 milliampeeritunnin akku 30 watin Warp Charge 30T Plus -pikalatauksella
 • 7,9 millimetrin paksuus

Tietojen perusteella OnePlussan mallistossa uusi Nord CE 5G näyttäisi tulevan sijoittumaan alkuperäisen OnePlus Nordin ja sitä edullisemman OnePlus Nord N10 5G:n väliin. Kyse ei ole siis suorasta seuraajasta alkuperäiselle Nordille, vaan ennemminkin mallistoa laajentavasta sisarmallista.

OnePlus Nord CE -nimen uusi CE-loppu on viittaus Core Edition -termiin ja uutuuden ”core excellent -ominaisuuksiin”, eli erinomaisiin ydinominaisuuksiin. OnePlussan toimitusjohtajan Pete Laun mukaan Nord CE 5G:ssä ”me olemme hioneet alkuperäisen Nordin sen ydinelementteihin, ja lisänneet muutamia lisäominaisuuksia luodaksemme loistavan jokapäiväisen puhelimen vielä edullisemmalla hinnalla”.

OnePlus Nord CE 5G:ssä on 6,43 tuuman AMOLED-näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella. Tältä osin uutuus vastaa siis alkuperäistä Nordia. Takana OnePlus Nord CE 5G sisältää kolme kameraa 64 megapikselin pääkameralla, 8 megapikselin ultralaajakulmakameralla ja 2 megapikselin syvyyskameralla ja etupuolella 16 megapikselin kameran. Alkuperäisessä Nordissa on neljä takakameraa 48 megapikselin pääkameralla, 8 megapikselin ultralaajakulmakameralla, 5 megapikselin syvyyskameralla ja 2 megapikselin makrokameralla sekä kaksi etukameraa, 32 megapikselin pääetukameran lisäksi 8 megapikselin ultralaajakulmakamera myös etupuolella.

Järjestelmäpiirinä OnePlus Nord CE 5G tulee sisältämään raportoidusti Qualcomm Snapdragon 750G:n. Snapdragon 750G tarjoaa kahden uudemman sukupolven tehoytimensä voimin niukasti paremman CPU-suorituskyvyn kuin alkuperäisen Nordin Qualcomm Snapdragon 765G, mutta graafisessa suorituskyvyssä Snapdragon 750G:n Adreno 619 ei kuitenkaan pärjää Snapdragon 765G:n Adreno 620:lle, vaan se jää siitä noin 10-20 prosenttia.

Sekä Nord N10 5G:hen että alkuperäiseen Nordin nähden parannuksena Nord CE 5G:ssä on kookkaampi akku. Nord CE 5G on saamassa 4 500 milliampeeritunnin akun verrattuna 4 300 milliampeerituntiin Nord N10 5G:ssä ja 4 115 milliampeerituntiin alkuperäisessä Nordissa. 4G-malli OnePlus Nord N100:ssa akun koko oli 4 500 milliampeerituntia, kuten myös muun muassa OnePlussan tuoreimmissa 9-sarjan huippupuhelimissa.

Verrattuna viime vuoden OnePlus Nord N10 5G -malliin tulevan Nord CE 5G:n etuja näyttäisivät olevan myös AMOLED-näyttö sekä suorituskyky (Snapdragon 750G on hieman tehokkaampi kuin Nord N10 5G:n Snapdragon 690).

Tiettävästi OnePlus Nord CE 5G:n pitäisi olla hinnaltaan jonkin verran Nordia edullisempi, mutta Euroopan osalta uutuuden hinnasta ei ole vielä mitään tarkempaa tietoa.

OnePlus Nord CE 5G on 7,9 millimetriä paksu.
OnePlus Nord CE 5G on 7,9 millimetriä paksu.