Tämän verran tuleva Nothing Phone (2a) -älypuhelin tulee maksamaan - tarkat hintatiedot paljastuivat

Nothing on julkistamassa uuden Phone (2a) -älypuhelimensa 5. maaliskuuta.

Vuonna 2020 perustettu Nothing on toistaiseksi julkaissut kaksi älypuhelinta – kesällä 2022 Nothing Phone (1):n ja kesällä 2023 Nothing Phone (2):n. Nothing Phone (2a) on tulossa täydentämään valikoimaa edullisempana keskihintaluokan vaihtoehtona.

Aiemmissa huhuissa Nothing Phone (2a).n hinnan on kerrottu asettuvan noin 400 dollarin eli 370 euron tasolle. Nyt on kuultu tarkempi paljastus. Ranskalaisen Dealabs-sivuston mukaan Nothing Phone (2a):n hinta Euroopassa tulee olemaan 349 euroa 8+128 gigatavun ja 399 euroa 12+256 gigatavun muistiversiona. Värivaihtoehtoina pitäisi olla tulossa kummastakin musta ja valkoinen.

Nothingin aiemmista puhelimista Phone (1) saapui markkinoille alkaen 499 euron ja Phone (2) alkaen 679 euron suositushinnoilla, mutta toki hintojen on sittemmin nähty painuneen alaspäin.

Odotettavissa on, että Nothing paljastaa tietoja Phone (2a):sta vaiheittain ennen sen täyttä julkistusta. Nothing Phone (2a):n ympärillä on riittänyt jo nytkin paljon kohinaa.

Nothing Phone (2a) -älypuhelimesta kuultiin ensimmäiset huhut jo marraskuun lopulla ja joulukuun alussa. Joulukuun puolivälissä paljastunut animaatio kertoi lisää puhelimen designin pääkohdista, minkä lisäksi samalla kuultiin Nothing Phone (2a):n perustuvan MediaTekin Dimensity 7200 -järjestelmäpiirille. Hieman myöhemmin jaettiin ensimmäiset kuvat väitetystä Nothing Phone (2a):n prototyypistä sekä samalla huomattavasti lisää tietoja puhelimen ominaisuuksista.

Prototyyppikuvien perusteella Nothing Phone (2a):ssa on reikä etukameralle näytön yläreunassa ja näyttö on kulmistaan pyöristetty. Takana kaksi kameraa sijaitsevat aiemmista Nothing-puhelimista poikkeavalla tavalla horisontaalisesti rinnakkain.

Aiemmin paljastuneen animaation perusteella Nothing Phone (2a) tulee sisältämään pyöreän takakamera-alueen, jonka keskellä kaksi kameralinssiä sijaitsevat rinnakkain. Nothingin tunnusmerkki, Glyph-käyttöliittymä eli läpinäkyvän takapinnan alaiset LED-valot, tulee olemaan läsnä myös Nothing Phone (2a):ssa, mutta huomattavasti niukemmin kuin Phone (1):ssä tai Phone (2):ssa. Erillisiä LED-valojuovia on nimittäin vain kolme kappaletta kamera-alueen ympärillä.

Nothing Phone (2a) vuotokuvissa suojakuoren sisällä.
Nothing Phone (2a) vuotokuvissa suojakuoren sisällä.
Kuva Nothing Phone (2a):n takadesignin paljastaneesta animaatiosta.
Kuva Nothing Phone (2a):n takadesignin paljastaneesta animaatiosta.

Nothing on kertonut, että Phone (2a) on suunniteltu tarjoamaan optimaalinen jokapäiväinen älypuhelinkokemus keskittyen tärkeimpiin käyttäjien tarpeisiin, kuten suorituskykyyn ja kameraan, yhdistettynä Nothingin tuttuun viimeistelyyn. Aerodactyl-koodinimellisen Phone (2a):n pitäisi tarjota Nothingin mukaan joitakin pidetyimpiä ominaisuuksia Phone (2):sta, minkä lisäksi se tarjoaa selkeän päivityksen Phone (1):stä kaikilla osa-alueilla.

Itse Nothing ei vielä kertonut tulevasta Phone (2a) -puhelimesta enempää, mutta muuten siitä on jo paljastunut varsin paljon.

Vuotaja Kamila Wojciechowska on paljastanut yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa tarkkoja tietoja Nothing Phone (2a):n näytöstä ja kameroista.

Nothing Phone (2a) tulee sisältämään 6,7 tuuman AMOLED-näytön 2412×1084 pikselin Full HD+ -tarkkuuden näytöllä, jonka virkistystaajuus on 120 hertsiä. Näyttöjä puhelimeen valmistavat sekä BOE että Visionox.

Takana Nothing Phone (2a):n pääkamerassa on 50 megapikselin ja 1/1,5″-koon Samsung S5KNG9 -kenno, kun taas ultralaajakulmakamerassa on 50 megapikselin ja 1/2,76″-koon Samsung S5KJN1 -kenno. Ultralaajakulmakameran kenno on sama kuin myös Nothing Phone (2a):ssa. Edessä Nothing Phone (2a):n pitäisi sisältää 32 megapikselin kamera Sony IMX615 -kennolla.

Suorituskyvyltään Nothing Phone (2a) tulee olemaan Dimensity 7200 -järjestelmäpiirin voimin keskitasoa. Aiemmissa älypuhelimissaan Nothing on käyttänyt Qualcommin järjestelmäpiirejä.

Markkinoille Nothing Phone (2a) on tulossa Android 14 -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvalla Nothing OS 2.5 -ohjelmistolla.