Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tältä näyttää tuleva tehokas OnePlus 10T -älypuhelin - tuttu vuotaja paljasti designin tarkoissa mallinnoskuvissa

OnePlus 10T tuo lisää tehoa, mutta ei muilta osin vedä vertoja OnePlus 10 Prolle.

Huhujen perusteella OnePlussalta odotetaan loppuvuoden 2022 aikana – ainakin globaaleille markkinoille – enää vain yhtä uutuutta mitä tulee tehokkaisiin, huippuluokan järjestelmäpiirillä varustettuihin puhelimiin.

Huippupuhelinten osalta OnePlussalta on toistaiseksi nähty vuonna 2022 OnePlus 10 Pro, jonka rinnalla ei aiemmista vuosista poiketen nähty OnePlus 10 -mallia. Valituilla markkinoille, eli Kiinassa ja Intiassa, OnePlus on julkaissut toistaiseksi vuoden toiseksi parhaimpana älypuhelimenaan OnePlus Acen (Kiina)OnePlus 10R 5G:n (Intia).

Erittäin luotettavista paljastuksistaan tunnettu vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks on nyt julkaissut yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa yksityiskohtaiset mallinnoskuvat lähikuukausien aikana globaalisti ja Intiassa julkaistavaksi odotetusta OnePlus 10T 5G:stä.

OnePlus 10T on saamassa alkuvuoden OnePlus 10 Pron tavoin neliömäisen kamerakohouman, jolla sijaitsee kolme kameraa ja neljänteen ympyrään sijoitettuna LED-kuvausvalo.

OnePlus 10T:ssä on takana kookas neliömäinen kamerakohouma. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 10T:ssä on takana kookas neliömäinen kamerakohouma. Mallinnoskuva: OnLeaks / Smartprix.

Vaikka yleisilmeeltään OnePlus 10T muistuttaa erityisesti takaa OnePlus 10 Prota, on puhelinten välillä useita eroja, kuten OnLeaks on twiitissään kertonut.

Kamerakohouma on hieman erilainen kokonaisuutena, mukaan lukien myös tavaltaan, miten se yhdistyy sivurungon kanssa. Kuvausvalo ja yksi kameroista on myös sijoitettu keskenään eri tavoin.

Muita selkeitä ulkoisia eroja OnePlus 10 Pron ja OnePlus 10T:n välillä ovat OnePlus 10T:stä puuttuva OnePlussan kolmiasentoinen Alert Slider -kytkin sekä OnePlus 10T:n tasainen näyttö verrattuna OnePlus 10 Pron reunoiltaan kaarevaan näyttöön.

Lisäksi OnePlus 10T:ssä kylkiä kiertävä kehys on muovia, kun se OnePlus 10 Prossa on metallia.

Tekniikan osalta tuleva OnePlus 10T sisältää yleisten odotusten mukaan Qualcommin uuden, 20. toukokuuta julkistaman Snapdragon 8+ Gen 1 -huippupiirin, joka on 10 prosenttia tehokkaampi ja kuluttaa 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin OnePlus 10 Pron Snapdragon 8 Gen 1.

Lisäksi puhelimen muutkin ominaisuudet ovat jo pitkälti paljastuneet. Nyt mallinnoskuvatkin julkaissut OnLeaks paljasti jo huhtikuussa ominaisuudet ajatellen tuolloin vielä kyseessä olevan OnePlus 10. Todellisuudessa kyse on lopulta OnePlus 10T:stä.

OnePlus 10T:n odotetaan nyt sisältävän:

 • 6,7 tuuman ja Full HD+ -tarkkuuden tasainen AMOLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella
 • Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia
 • Kolme takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella
  • 16 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 2 megapikselin makrokamera
 • 16 tai 32 megapikselin etukamera
 • 4 800 milliampeeritunnin akku 150 watin pikalatauksella
 • Ei Alert Slider -kytkintä

Keskeisiä parannuksia OnePlus 10T:ssä verrattuna OnePlus 10 Prohon ovat siis Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri sekä tehokkaampi 150 watin pikalataus. Samanaikaisesti kameroiltaan OnePlus 10T tullee olemaan OnePlus 10 Prota kokonaisuutena heikompi, sillä telekamera esimerkiksi puuttuu kokonaan ja ultralaajakulmakameran tarkkuus on selvästi pienempi (OnePlus 10 Prossa 50 megapikseliä). Lisäksi näyttö on vähemmän tarkka eikä OnePlus 10T:ssä raportoidusti tule olemaan OnePlussan tuttua Alert Slider -kytkintä, minkä lisäksi langaton latauskin voi puuttua.

OnePlus 10T:n julkaisu tapahtunee vuoden 2022 kolmannen neljänneksen aikana. Tarkempaa aikataulua ei ole vielä tiedossa.

Vuotaja Paras Guglani, nimimerkiltään PassionateGeekz, on kertonut OnePlus 10T:n värivaihtoehtojen nimeksi Moonstone Black ja Jade Green, mutta musta ja vihreä väri saattavat toki erota hieman sävyltään näissä mallinnoksissa nähdystä.

OnePlus 10T:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 10T:n mallinnos edestä ja takaa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 10T:n mallinnos mustana värivaihtoehtona. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlus 10T:n mallinnos mustana värivaihtoehtona. Kuva: OnLeaks / Smartprix.