Tältä näyttää tuleva ensimmäinen taittuvanäyttöinen OnePlus-älypuhelin - mallinnoskuvat paljastavat muotoilun

OnePlus on tulossa mukaan kasvattamaan taittuvanäyttöisten älypuhelinten markkinoita.

OnePlus on jo vahvistanut siltä olevan tulossa ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin vuoden 2023 toisella puoliskolla, ja käytännössä julkaisun on tiedetty ajoittuvan vuoden kolmannelle neljännekselle, ja huhujen mukaan elokuun alkupuolelle.

Nyt OnePlussan ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin on paljastunut ensi kerran mallinnoskuvissa, jotka on julkaissut vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa.

OnePlussan ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen mallinimestä ei ole vielä varmuutta, mutta varteenotettava vaihtoehto on OnePlus V Fold tavaramerkkihakemusten perusteella.

Nyt julkaistujen mallinnoskuvien kerrotaan perustuvan kuviin testivaiheen prototyypistä, jotka yleensä muistuttavat läheisesti valmista tuotetta.

OnePlussan taittuvanäyttöinen älypuhelin avattuna ja takaa mallinnoskuvassa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlussan taittuvanäyttöinen älypuhelin avattuna ja takaa mallinnoskuvassa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Kuvien yhteydessä ei ole kerrottu tietoja OnePlussan taittuvanäyttöisen älypuhelimen mitoista tai näyttöjen koosta, mutta puhelin näyttää varsin ohuelta. Kansi- ja sisänäytön ohella katse kiinnittyy kookkaaseen pyöreään kamerakohouhumaan, jolla näyttäisi sijaitsevan kolme kameraa, joista yksi on periskooppirakenteinen telekamera, jollaista ei ole aiemmin OnePlus-puhelimessa nähty. Kamerakohoumaa koristaa myös Hasselblad-logo kamerakumppanuuden jatkumisen merkkinä.

LED-kuvausvalo on sijoitettu poikkeuksellisella tavalla varsin kauas kameroista, aivan yläkulmaan.

Mallinnoskuvien perusteella OnePlussan taittuvanäyttöinen älypuhelin saattaa myös olla saapumassa markkinoille nahkamaisella tekstuurilla varustetulla takapinnalla.

Muuten OnePlussan taittuvanäyttöinen älypuhelin on varustettu lisäksi nähtävästi sormenjälkilukijalla virtapainikkeessa sekä OnePlussan tunnusmerkillä, kolmiasentoisella Alert Slider -kytkimellä.

OnePlussan taittuvanäyttöinen älypuhelin mallinnoskuvassa: LED-kuvausvalo sijaitsee syystä tai toisesta aivan kulmassa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlussan taittuvanäyttöinen älypuhelin mallinnoskuvassa: LED-kuvausvalo sijaitsee syystä tai toisesta aivan kulmassa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlussan taittuvanäyttöinen älypuhelin mallinnoskuvassa ulkopuoleltaan. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
OnePlussan taittuvanäyttöinen älypuhelin mallinnoskuvassa ulkopuoleltaan. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Aiempien huhujen mukaan OnePlussan ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin voisi muistuttaa ominaisuuksiltaan emobrändi Oppon vielä myös julkistamatonta Find N3 -älypuhelinta. Sen ominaisuuksiin pitäisi kuulua verrattain suurikokoinen 8-tuumainen taittuva näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella. Kameroina pitäisi olla 50 megapikselin pääkamera Sony IMX890 -kennolla, 48 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 32 megapikselin periskooppirakenteinen telekamera. Selfie-kamerat olisivat tarkkuudeltaan 20 megapikseliä ulko- ja 32 megapikseliä sisäpuolella.

Järjestelmäpiirinä tulee olemaan mitä todennäköisimmin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Muuten Oppon, ja mahdollisesti OnePlussan, taittuvanäyttöinen älypuhelin sisältäisi vielä 4 805 milliampeeritunnin akun. Pikalatauksen tehoksi on huhuttu 80 wattia.

OnePlus vihjasi taittuvanäyttöisen älypuhelimen julkaisusta vuoden 2023 kolmannen neljänneksen aikana eli heinä-syyskuussa jo helmikuussa globaalissa Cloud 11 -lanseeraustilaisuudessaan Intiassa. OnePlussan Intian-johtajan Navnit Nakran mukaan tulossa on jotain ”ilmiömäistä”.

Helmikuun lopulla Mobile World Congress -messuilla OnePlus vahvisti taittuvanäyttöisen älypuhelimen julkistuksen olevan tulossa.

”Ensimmäisessä taittuvanäyttöisessä älypuhelimessamme tulee olemaan OnePlussan tunnusomainen nopea ja sulava käyttökokemus. Se tulee olemaan lippulaivapuhelin, jonka muotoilusta, teknologiasta ja muista ominaisuuksista ei ole tingitty. Haluamme tuoda markkinoille taittuvanäyttöisen laitteen, joka tarjoaa huipputason käyttökokemuksen”, OnePlussan operatiivinen johtaja Kinder Liu totesi.

OnePlussan emobrändi Oppo on tuonut markkinoille jo useampia taittuvanäyttöisiä älypuhelimia. alkuvuoden 2023 aikana myös Euroopan markkinoille ensimmäisenä Oppo Find N2 Flipin.

Oppon ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin Oppo Find N oli saatavilla vain sen Kiinan kotimarkkinoilla, kuten myös tämän kirjan tavoin avautuvan laitteen seuraaja Oppo Find N2. Pystysuunnassa auki taittuva Find N2 Flip on Oppon ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin globaaleilla markkinoilla.

Taittuvanäyttöisten älypuhelinten markkina kasvaa voimakkaasti ja kilpailu on ollut vähäisempää, minkä takia markkina houkuttelee valmistajia.