Tältä näyttää Samsungin tuleva Galaxy S23 FE -älypuhelin - vuotaja paljasti mallinnoskuvat huhutusta uutuudesta

Samsungilta on jälleen vuonna 2023 odotettu markkinoille Fan Edition -älypuhelinta Galaxy S23 FE:n muodossa.

Nyt Galaxy S23 FE:n design on paljastunut ensi kerran vuotaja Steve Hemmerstofferin eli OnLeaksin yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa julkaisemissa mallinnoskuvissa.

Galaxy S23 FE:n muotoilu on tuttua Samsungia. Etupuolta hallitsee tasainen, kooltaan noin 6,4 tuuman näyttö, jonka yläreunan keskellä on reikä etukameralle.

Takana kolmen kameran linssit kohoavat erillään toisistaan vasemmassa yläkulmassa. Virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet sijaitsevat puhelimen oikealla sivulla. Sormenjälkilukijasta ei näy viitteitä, joten sen pitäisi sijaita näytön alla.

Samsung Galaxy S23 FE:n mallinnos takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Samsung Galaxy S23 FE:n mallinnos takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Sivut Galaxy S23 FE:ssä ovat pyöristetyt ja ainoana liitäntänä on pohjasta löytyvä USB-C.

Mallinnoskuvien yhteydessä jaettujen tietojen mukaan Galaxy S23 FE:n mitat olisivat noin 158 x 76,3 x 8,2 millimetriä.

Fan Edition -sarjassa ideana on ollut tarjota huippupuhelimista tuttuja ominaisuuksia sekä suorituskykyä, mutta hieman pelkistetymmin ja edullisemmin käyttämällä esimerkiksi erilaisia materiaaleja. FE-puhelimissa onkin nähty esimerkiksi muovia takapinnassa lasin sijaan.

Samsung Galaxy S23 FE:n mallinnos kertoo muotoilun olevan tuttua Samsungia. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Samsung Galaxy S23 FE:n mallinnos kertoo muotoilun olevan tuttua Samsungia. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

SamMobile-sivusto on aiemmin raportoinut Galaxy S23 FE:ssa järjestelmäpiirinä olevan vuoden 2022 Galaxy S22 -puhelimista tuttu Samsungin oma Exynos 2200, eikä Qualcommin viimeisen (Snapdragon 8 Gen 2) tai viimeistä edellisen sukupolven (Snapdragon 8+ Gen 1) huippupiiiriä, jotka molemmat olisivat kyvykkäämpiä kuin Exynos 2200.

Muina ominaisuuksina Galaxy S23 FE tulee SamMobilen lähteiden mukaan tarjoamaan 50 megapikselin pääkameran, 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia sekä 4 500 milliampeeritunnin akun todennäköisesti 25 watin pikatalauksella.

Galaxy S23 FE:n tarkka julkistusajankohta on vielä hämärän peitossa. Julkistus tapahtunee kuitenkin lähikuukausien aikana. Varhaisimmillaan lanseerausta on povattu heinä-elokuulle.

Aiemmin Fan Edition -älypuhelimensa Samsung esitteli syyskuussa 2020 Galaxy S20 FE 4G:n ja Galaxy S20 FE 5G:n sekä myöhästymisen pitkäksi venyttäneen odotuksen jälkeen tammikuussa 2022 Galaxy S21 FE 5G:n muodossa. Syksyllä 2020 Samsung myös lupasi, että se tulisi julkaisemaan uuden Fan Edition -älypuhelimen jatkossa joka vuosi, mutta täysin lupaus ei ole sittemmin pitänyt.

Samsung Galaxy S23 FE:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Samsung Galaxy S23 FE:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.