Tältä näyttää Samsungin tuleva älykellojen huippumalli Galaxy Watch7 Ultra - pyöreyttä ja kulmikkuutta yhdistävä design paljastui mallinnoskuvissa

Samsung tuo älykellomallistonsa huipulle designiltaan erottuvan vaihtoehdon.

Samsungin kesän 2024 uutuuksiin odotetaan lukeutuvan seuraavien taittuvanäyttöisten puhelinten, Galaxy Ring -älysormuksen täyden lanseerauksen sekä Galaxy Buds3 -kuulokesarjan lisäksi myös uudet Galaxy Watch7 -älykellot. Nyt on tullut Galaxy Watch7 Ultran designin paljastumisen aika.

Galaxy Watch7 -sarjassa Samsungilta odotetaan Galaxy Watch7 -perusmallia sekä Galaxy Watch7 Ultra -huippumallia, minkä lisäksi Samsungilta on nähtävästi tulossa myös uusi Galaxy Watch FE korvaamaan vanhempia Galaxy Watch -malleja.

Monien Samsung-uutuuksien esittelyn odotetaan tapahtuvan vahvojen huhujen mukaan 10. heinäkuuta Pariisissa järjestettävässä seuraavassa Galaxy Unpacked -julkistustilaisuudessa. Vielä  ei tiedetä, nähdäänkö juuri tuolloin myös uudet älykellot.

Siinä missä Galaxy Watch6 -mallisto koostuu Galaxy Watch6:sta ja Galaxy Watch6 Classicista, ja Galaxy Watch5:n rinnalla nähtiin suurempi ja jykevämpi Galaxy Watch5 Pro, pitäisi Galaxy Watch7 -sarjassa olla luvassa uusi Ultra-huippumalli.

Samsung Galaxy Watch7 Ultran designin tarkoissa mallinnoskuvissa paljasti nyt tuttu vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa.

Samsung Galaxy Watch7 Ultran mallinnos kertoo kellon saavan uudenlaisen designin. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Samsung Galaxy Watch7 Ultran mallinnos kertoo kellon saavan uudenlaisen designin. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Galaxy Watch7 Ultra on tuomassa Samsungin älykelloihin mielenkiintoisen design-uudistuksen, sillä pyöreä näyttö ja kehys sijaitsevat osana suurempaa, kulmistaan pyöristetyn neliön muotoista runkoa. Ilmeisesti kellon pyöreä kehys on edelleen pyöritettävissä Samsungin aiempien Classic-kellojen tavoin. Kehystä pyörittämällä voisi näin edelleen selata valikoita ja muita näytön sisältöjä.

Näytön kooksi on mallinnoskuvien yhteydessä kerrottu 1,5 tuumaa, kun itse kellon mitat ovat 47 x 47,4 x 16,4 millimetriä.

Kellon oikealla sivulla Galaxy Watch7 Ultrassa on kolme toimintopainiketta – yksi enemmän kuin aiemmin. Keskimmäistä pyöreää painiketta ympäröivät kaksi kulmikkaampaa painiketta. Toiselta sivulta löytyvät entistä suuremmat kaiutinaukot.

Samsung Galaxy Watch7 Ultran mallinnos edestä ja takaa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Samsung Galaxy Watch7 Ultran mallinnos edestä ja takaa. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Galaxy Watch7 Ultran pohjassa eri anturit on nähtävästi järjestelty uudelleen. Mukana pitäisi olla yhä myös lämpötila-anturin.

Lisäksi Samsung näyttää uudistaneen rannekkeiden kiinnitystä Galaxy Watch7 Ultrassa

Aiemmin Galaxy Watch7 -sarjaan on huhuttu myös uutta järjestelmäpiiriä, joka olisi 3 nanometrin prosessilla valmistettava Exynos W1000. Lisäksi viranomaistiedoista on jo paljastunut Galaxy Watch7 -sarjassa nähtävän entistä tehokkaamman 15 watin latauksen.

Uutena terveysominaisuutena Galaxy Watch7 -sarjassa saatetaan nähdä ainakin jonkinlainen verensokerin mittaus, mutta tarkemmta yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa.