Tältä näyttää Samsungin suosikkipuhelinsarjaa jatkava Galaxy A55 5G - tarkat tuotekuvat paljastuivat vuodossa

Samsungin odotetaan julkistavan alkuvuoden 2024 aikana jatkoa suosikkipuhelinten sarjalleen esittelemällä uudet Galaxy A35 5G:n sekä Galaxy A55 5G:n.

Nyt tulevista uutuuksista Galaxy A55 5G on paljastunut ensi kerran verkkoon vuotaneissa tuotekuvissa. Aiemmin puhelimesta on nähty jo mallinnoskuvia.

Galaxy A55 5G on tulossa seuraajaksi Galaxy A54 5G:lle, joka edeltäjiensä tavoin oli taas vuoden 2023 myydyimpiä puhelimia Suomessa.

Android Headlines -sivuston nyt jakamissa kuvissa Galaxy A55 5G nähdään kolmena värivaihtoehtona, jotka ovat englanninkielisiltä nimiltään Awesome Navy, Awesome Iceblue sekä Awesome Lilac.

Muotoilullisesti Galaxy A55 5G noudattelee Samsungin vuodesta 2024 alkaen yleistyvää tyyliä, jossa sivut ovat muuttuneet tasaisiksi. Muotoilu on näin ollen aiempaa kulmikkaampaa. Myös Galaxy A55 5G:ssä on mukana mielenkiintoinen yksityiskohta, sillä oikealla sivulla äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet sijaitsevat paksummassa kohoumassa, jonka Samsung on nimennyt ensimmäisissä sen sisältävissä puhelimissa Key Islandiksi.

Huomionarvoista myös on, että Galaxy A55 5G on saamassa metallisen – todennäköisesti alumiinisen – rungon verrattuna edeltäjien muovisiin sivuihin. Näin ollen laatutuntuma on nousemassa korkeammalle tasolle.

Edessä ja takaa Galaxy A55 5G ei tarjoa yllätyksiä. Etukamera sijaitsee reiässä näytön yläreunan keskellä ja takana kolmen kameran linssit sijaitsevat erillään. Näytön koon pitäisi olla yhä 6,5 tuumaa.

Samsung Galaxy A55 5G:n muotoilussa merkittävimmät muutokset ovat tapahtuneet sivuissa. Kuva: Android Headlines.
Samsung Galaxy A55 5G:n muotoilussa merkittävimmät muutokset ovat tapahtuneet sivuissa. Kuva: Android Headlines.

Yksi tekninen uudistus Galaxy A55 5G:ssä tulee olemaan järjestelmäpiiri. Galaxy A55 5G on saamassa uuden Exynos 1480 -järjestelmäpiirin, kun edeltävässä Galaxy A54 5G:ssä järjestelmäpiirinä on Exynos 1380.

Paljastuneiden tietojen mukaan Exynos 1480 sisältää edelleen kahdeksan keskussuoritinydintä, joista neljä tehoydintä toimivat 2,75 gigahertsin kellotaajuudella ja neljä vähävirtaisempaa 2,05 gigahertsin kellotaajuudella. Exynos 1380:ssa kellotaajuudet ovat vastaavasti 2,4 ja 2,0 gigahertsiä.

GeekBench-suorituskykytestistä paljastuneiden tietojen mukaan yhden ja useamman ytimen suorituskykyparannus Exynos 1480:ssa on edeltäjästään maltillista, alle 10 prosentin luokkaa.

Huhujen mukaan Exynos 1480 voisi kuitenkin sisältää AMD:n RDNA 2 -arkkitehtuuriin perustuvan uuden Samsungin grafiikkasuorittimen. GeekBenchin kautta onkin vahvistunut grafiikkasuorittimena olevan Samsungin uusi Xclipse 530, kun edeltävässä Exynos 1380:ssa on vielä Armin suunnitteluun perustuva grafiikkasuoritin.