Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tältä näyttää pian julkistettava "hirviökamerapuhelin" Xiaomi 13 Ultra - vuotaja paljasti mallinnoskuvat

Xiaomi 13 Ultra on tulee tavoittelemaan markkinoiden parhaan kamerapuhelinten titteliä.

Xiaomi vahvisti hiljattain tulevansa julkistamaan uuden älypuhelinmallistonsa huipulle nousevan ja erityisesti kameraominaisuuksiltaan erikoisen Xiaomi 13 Ultran vielä huhtikuun aikana. Nyt Xiaomi 13 Ultran design on paljastunut tunnetun vuotajan julkaisemissa mallinnoskuvissa.

Edeltävästä kesällä 2022 julkaistusta Xiaomi 12S Ultrasta poiketen Xiaomi 13 Ultra on saapumassa globaaleille markkinoille, joten sitä voidaan odottaa myyntiin Suomessakin. Erityisesti tästä syystä kyse onkin mielenkiintoisesta uutuudesta.

Xiaomin mukaan Xiaomi 13 Ultra tulee saataville globaaleille markkinoille tulevien kuukausien aikana. Xiaomin yksityiskohtaiset sanamuodot voivat tarkoittaa uudenkin Ultran julkistuksen tapahtuvan ensin Kiinassa huhtikuussa, raportoidusti mahdollisesti jo 18. huhtikuuta, ja hieman myöhemmin globaaleille markkinoille.

Xiaomi itse ei ole vielä vahvistanut juurikaan muuta Xiaomi 13 Ultrasta. Se tulee luonnollisesti jatkamaan Xiaomin kumppanuutta saksalaisen Leican kanssa, ja luvassa pitäisi olla useampia korkealuokkaisia kameroita. Xiaomi on kutsunut uutuuden kamerajärjestelmää uniikiksi ja ennennäkemättömäksi.

Mallinnoskuvat Xiaomi 13 Ultrasta paljasti vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa.

Xiaomi 13 Ultran mallinnos takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Xiaomi 13 Ultran mallinnos takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Kuvien perusteella Xiaomi 13 Ultra tulee sisältämään edeltäjänsä tavoin massiivisen pyöreän kamerakohouman, jonka suuren koon ansiosta puhelinta voi hyvinkin nimittää takavuosien Nokia PureView -puhelinten tavoin ”hirviökamerapuhelimeksi”.

Takana kameroita Xiaomi 13 Ultrassa on neljä kappaletta, joista yksi on periskooppirakenteinen. Xiaomi 12S Ultrasta poiketen yhtä kameraa ei ole asemoitu keskelle, vaan neljä kameraa on sijoitettu neliön muotoon. Lisäksi alareunassa kohoumaa sijaitsee kaksiosainen LED-kuvausvalo.

Xiaomi julkisti aiemmat Xiaomi 13 -sarjan huippupuhelimensa Xiaomi 13:n ja Xiaomi 13 Pron jo 11. joulukuuta kotimarkkinoillaan Kiinassa. Muille markkinoille ne esiteltiin 26. helmikuuta Mobile World Congress -messujen yhteydessä.

Xiaomi 13 Ultran odotetaan sisältävän edelleen Xiaomi 12S Ultrassa debytoineen suuren 1″-koon ja 50 megapikselin Sony IMX989 -kamerakennon, jonka kehitystyössä Xiaomi on ollut mukana ja joka on pääkamerana myös Xiaomi 13 Prossa.

Xiaomi 13 Prosta tulevan uutuuden pitäisi erota monipuolisemmilla telekameroilla. Xiaomi 13 Prossa on noin 3x optista zoomia tarjoava 50 megapikselin telekamera, mutta Xiaomi 13 Ultraan odotetaan sekä periskooppirakenteista telekameraa että pienemmän zoomin tavallista telekameraa. Joidenkin huhujen mukaan Xiaomi 13 Ultrassa voisi olla peräti neljä 50 megapikselin takakameraa, ja vaihtuva aukon koko ainakin yhdessä kamerassa.

Xiaomi 13 Ultran kamerakohouma on erittäin kookas. Mallinnoskuva: OnLeaks / Smartprix.
Xiaomi 13 Ultran kamerakohouma on erittäin kookas. Mallinnoskuva: OnLeaks / Smartprix.

Mitä todennäköisimmin odotettu Xiaomi 13 Ultra on varustettu Xiaomi 13:n ja Xiaomi 13 Pron tavoin Qualcommin huippuluokan tuoreella Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirillä. Kameroita lukuun ottamatta muut ominaisuudet lienevät pitkälti Xiaomi 13 Pron kaltaiset.

Etupuolella Xiaomi 13 Ultrassakin on reunoiltaan kaareva 6,7 tuuman näyttö, vaikka sivut Xiaomi 13 Ultrassa onkin muotoiltu Xiaomi 13 Prosta poiketen tasaisiksi.

Mallinnoskuvien yhteydessä Xiaomi 13 Ultran mitoiksi on kerrottu 163,18 x 74,64 x 9,57 millimetriä, ja kamerakohouman kohdalta paksuus on peräti 15,61 millimetriä. Xiaomi 13 Ultra tulee siis olemaan verrattain paksu älypuhelin, ja kamerakohouma kooltaan omaa luokkaansa. Nähtäväksi jää, onko kameroiden vaatiman tilan tuloksena myös erinomainen kuvanlaatu.

Xiaomi 13 Ultrassa on tasaiset sivut. Mallinnoskuva: OnLeaks / Smartprix.
Xiaomi 13 Ultrassa on tasaiset sivut. Mallinnoskuva: OnLeaks / Smartprix.