Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tältä näyttää OnePlus 7T: design paljastui mallinnoskuvissa – tulossa myös McLaren Senna -erikoisversio?

OnePlussan tulevaan älypuhelimeen on jo aiemmin huhuttu pyöreää takakamera-aluetta, ja nyt luotettavaksi osoittautunut vuotaja OnLeaks on julkaissut yhdessä Pricebaba-sivuston kanssa mallinnoskuvia uudesta, todennäköisesti OnePlus 7T -mallinimen saavasta uutuuspuhelimesta.

Mallinnoskuvissa esiintyy nimenomaan OnePlus 7T, joka olisi seuraaja OnePlus 7:lle. Sen lisäksi OnePlussalta voidaan odottaa myös uutta OnePlus 7T Pro -huippumallia OnePlus 7 Pron seuraajaksi.

Mallinnoskuvien OnePlus 7T -puhelin näyttää edelleen etupuolelta OnePlus 7:ltä sekä sen edeltäjältä OnePlus 6T:ltä tutulla noin 6,4 tuuman näytön koolla sekä pehmeästi muotoillulla lovella etukameralle. Puhelimen mitat ovat 161,2 x 74,5 x 8,3 millimetriä.

Takana nähdään uusi pyöreä kamera-alue, jolle on sijoitettu riviin kolme kameraa – yksi enemmän kuin OnePlus 7:ssä – sekä kameroiden alapuolelle LED-kuvausvalo. Kamera-alue näyttää hassun suurelta, ja sitä halkovat linjat hieman kummalliselta. Yksi mahdollinen syy designiin voi kuitenkin olla samanlaisen ilmeen luominen kuin odotetussa huippumalli OnePlus 7T Prossa, jossa kameroita voi olla useampia. OnePlus 7T:n kameroiden yksityiskohdista ei ole vielä tietoa.

Sormenjälkilukija OnePlus 7T:ssä tulee edelleen sijaitsemaan näytön alla, painikkeet mukaan lukien hiljennyskytkin tutuilla paikoillaan, sekä USB-C-liitäntä pohjassa.

Lisäksi uusien mallinnoskuvien yhteydessä on kerrottu OnePlus 7T:stä voivan tulla uusi McLaren Senna -erikoisversio aiemmin OnePlus 6T:stä esitellyn McLaren-erikoisversion jatkoksi.

OnePlus 7T -mallinnos. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.
OnePlus 7T -mallinnos. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.

Varsinaisia paljastuksia tulevan OnePlus-puhelimen ominaisuuksista ei ole vielä toistaiseksi nähty.

Todennäköisin tekninen parannuskohde uudessa OnePlussassa on järjestelmäpiiri, joka epäilemättä vaihtuu Qualcommin viimeisimpään Snapdragon 855+:aan. Uusi piiri tarjoaa Qualcommin mukaan 15 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn kuin aiempi huippupiiri Snapdragon 855. Myös peruslaskennan osalta tehokkaimman ytimen kellotaajuus on nostettu 2,96 gigahertsiin 2,84 gigahertsistä eli neljä prosenttia korkeammaksi.

Uusi järjestelmäpiiri on varsin pieni uudistus, joten OnePlus-uutuus tarjonnee jotain muutakin uutta. Nähtäväksi jää, toisiko OnePlus vihdoin mukaan pari pitkään kaivattua ominaisuutta – langattoman latauksen sekä luokitellun pölyn- ja vedenkestävyyden – ainakin huippumallissa, jos ei OnePlus 7T:ssä.

OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau on jo vahvistanut, että OnePlus on tuomassa tänä vuonna markkinoille vielä toisen 5G-älypuhelinmallin nykyisen OnePlus 7 Pro 5G:n jatkoksi.

Aiempien huhujen mukaan OnePlus-puhelinjulkistuskin voisi tapahtua Intiassa jo 26. syyskuuta ennen julkistusta 10. lokakuuta Euroopassa ja myyntiintuloa 15. lokakuuta. Nähtäväksi kuitenkin jää, liittyykö Intian aiempi tilaisuus vain OnePlus TV:n julkistukseen.