Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tältä näyttää Motorolan seuraava huippupuhelin, johon odotetaan uutta Qualcomm-huippupiiriä - tuttu vuotaja paljasti tarkat mallinnoskuvat Edge 30 Ultrasta

Motorola Edge 30 Ultrasta on tulossa mielenkiintoinen uutuus.

Lenovon Motorola-brändiltä odotetaan ensimmäisten valmistajien joukossa seuraavan sukupolven huippupuhelinta vielä toistaiseksi julkistamattomalla Qualcommin seuraavalla huippuluokan järjestelmäpiirillä, joka voi saada nimekseen Snapdragon 898.

Motorola itse on aloittanut jo Kiinan markkinoilla vihjailut tulevasta Edge X -älypuhelimesta, ja sittemmin saman älypuhelimen globaalista versiosta Edge 30 Ultra -nimellä kuultiin jo kattava paljastus TechnikNews-sivustolta muutama päivä sitten.

Kuvia tulevasta Motorola-puhelimesta ei kuitenkaan ennen tätä oltu nähty, mutta nyt tuttu vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks on paljastanut yhteistyössä 91mobile-sivuston kanssa mallinnokset Motorola Edge 30 Ultrasta / Edge X:stä. Tarkat mallinnoskuvat perustuvat OnLeaksin käsiinsä saamiin CAD-suunnittelutiedostoihin.

Kuvien perusteella uuden Motorola-huippupuhelimen design on varsin pelkistetty ja hillitty. Viimeistelyn yksityiskohdat, kuten pyöristetty takakamerakohouma, muistuttavat muita Motorola-älypuhelinmalleja. Takaa löytyy myös tietenkin Motorolan M-logo. Etukamera puolestaan sijaitsee reiässä näytön yläreunan keskellä ja reunukset täysin tasapintaisen näytön ympärillä ovat verrattain pienet.

Oikealta kyljeltä löytyvät äänenvoimakkuuden säätöpainike ja todennäköisesti lukituspainike, ja vasemmalta kyljeltä puolestaan todennäköisesti Google Assistant -painike.

Puhelimen mittojen pitäisi olla 163,1 x 76,5 x 8,8 millimetriä. Aiemman paljastuksen perusteella rakenteen pitäisi olla yhdistelmä lasia ja muovia.

Motorola Edge 30 Ultra takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
Motorola Edge 30 Ultra takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.

Aiemmin on arvioitu, että Motorola Edge X:n julkistus Kiinassa voi tapahtua joulukuussa. Globaalien markkinoiden version eli Motorola Edge 30 Ultran lanseerausta voidaan joutua odottamaan hieman Kiinan-sisarmalliaan pidempään, sillä Edge 30 Ultra on tulossa raportoidusti markkinoille vasta tammikuussa.

Aiempi paljastus kertoi jo paljon yksityiskohtia tekniikasta.

Motorola Edge 30 Ultran AMOLED-näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja tarkkuudeltaan Full HD+ -tasoa. Näytön virkistystaajuus yltää jo Motorolan aiemmissa älypuhelimissa nähdyllä tavalla jopa 144 hertsiin, minkä lisäksi näyttö tukee myös HDR10+-laajasävyskaalan väritoistoa.

Motorola Edge 30 Ultra on varustettu myös mielenkiintoisen kuuloisella kamerakokoonpanolla.

Optisesti vakautettu pääkamera on tarkkuudeltaan 50 megapikseliä OV50A-kennolla, jota on käytetty myös Huawein P50-sarjassa. Todennäköinen ultralaajakulmakamera perustuu Samsungin uudelle 50 megapikselin ISOCELL JN1 -kennolle. Lisäksi mukana on 2 megapikselin syvyyskamera OV02B1B-kennolla.

Etukamera on kaikista kameroista kenties merkittävin erikoisuus, sillä sen tarkkuus on peräti 60 megapikseliä. Myös etukameralla onnistuu 4K-videokuvaus.

Edge 30 Ultran 5 000 milliampeeritunnin akku latautuu jopa 68 watin tehoisella pikalatauksella mukana tulevalla pikalaturilla. Motorolan tavoitteeksi mainitaan lataus tyhjästä täyteen alle 35 minuutissa, ja 50 prosentin varaukseen pitäisi riittää alle 15 minuuttia. Uusi pikalataus on entistä nopeampi, mutta langatonta latausta Motorola Edge 30 Ultra ei edelleenkään ole tukemassa.

Kestävyydeltään Edge 30 Ultra on vain IP52-luokiteltu, joka on selvä heikkous huippupuhelinten välisessä kilpailussa luokituksen merkitessä vain kevyttä roiskeveden kestävyyttä. Painon pitäisi olla 200 grammaa.

Muita jo paljastuneita ominaisuuksia ovat vielä 8 tai 12 gigatavun RAM-käyttömuisti (LPDDR5), 128 tai 256 gigatavun sisäinen tallennusmuisti (UFS 3.1), stereokaiuttimet, kolme mikrofonia sekä odotusten mukaiset 5G / Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.2 -yhteydet. Ominaisuuksista sen sijaan puuttuvat erillinen kuulokeliitäntä sekä muistikorttipaikka.

Käyttöjärjestelmän osalta Motorola Edge 30 Ultra on myös mielenkiintoinen, sillä versiona pitäisi olla suoraan uusi Android 12. Kiinan ulkopuolella puhelimelle ollaan lupaamassa lisäksi käyttöjärjestelmäversiopäivitystä.

Edge 30 Ultrassa on selviä samankaltaisuuksia muiden Motorola-älypuhelinten kanssa. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.
Edge 30 Ultrassa on selviä samankaltaisuuksia muiden Motorola-älypuhelinten kanssa. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.