Microsoftin huhutaan kehittävän uudenlaista mobiililaitetta

Microsoftilla on eittämättä työn alla jonkinlainen uusi mobiililaite. Se ei kuitenkaan välttämättä muistuta nykyisiä älypuhelimia, vaan on omanlaisensa ratkaisu.

Petri.com- ja Trurrott.com-sivustoilla läheisesti Microsoftia seuraava Brad Sams on nyt kertonut kahdesta erillisestä lähteestään kuulemista tiedoista, joiden mukaan Microsoftilla on kehityksessä ”mobiilin tapainen” laite varustettuna ARM-piirillä sekä Microsoftin Windows 10:n uudella Composable Shell (CShell) -käyttöliittymällä, joka mukautuu aiempaa joustavammin eri näyttökokoihin.

Laitteen koodinimeksi Sams kertoo Andromeda. Projektia vetää Alex Kipman, joka tunnetaan aiemmalta Microsoft-uraltaan muun muassa HoloLensin kehittäjänä.

Sams kuvailee Microsoftin kehittämää mobiililaitetta myös malliksi muille valmistajille. Myös muut Surface-laitteet, erityisesti Surface Pro, ovat toimineet inspiraationa muille Windows-laitevalmistajille.

Laitteesta on tulossa ”kallis mutta edullinen” – eli toisin sanoen korkeaan hintaan olisi tarjolla paljon, hieman kuten Surface Bookissa. Sams kertoo kuulemistaan tiedoista allta löytyvässä videoblogissaan noin kohdasta 22:15 alkaen 4 minuutin ajan.

Aikataulu on toistaiseksi auki eikä tietenkään projektin lopputulemakaan ole vielä varma. Ehkä laite nähdään vasta ensi vuonna. Prototyyppejä on kuitenkin jo käytössä Microsoftin pääkonttorilla. Microsoftin uusi mobiililaite syntyy pitkälti sen oman Surface-tiimin voimin ilman merkittävää panosta Nokialta siiryneiltä työntekijöiltä, joista lähes kaikki ovat Microsoftilta lähteneet itse tai irtisanottu.

Spekulaatioissa Microsoftin mobiililaitteesta on ollut esillä mahdollisuus taittuvasta rakenteesta, joka mahdollistaisi laitteeseen avattuna suurikokoisemman näytön. Lisäksi Windows 10 Mobilen Continuumista tuttu idea, käyttö pöytätietokoneena lisävarusteiden kanssa, lienee keskeinen osa myös uutuudessa.