Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tällaisia odotetaan Samsungin seuraavista huippupuhelimista - Galaxy S21 -sarja esillä mallinnoskuvissa

Tulevista Galaxy S21 -sarjalaisista on paljastunut uusia mallinnoksia.

Samsungin seuraavan sukupolven huippupuhelinten, näillä näkymin Galaxy S21 -sarjan, julkistuksen odotetaan tapahtuvan jo reilun kuukauden päästä – joskus tammikuun puolivälissä.

Galaxy S -sarjaan odotetaan muun muassa uudistunutta designia, josta on jo aiemmin nähty viitteitä mallinnoskuvissa. Nyt LetsGoDigital-sivusto on julkaissut joukon mallinnoksia, jotka perustuvat huhuihin ja vuotoihin ja joiden pitäisi tarjota varsin hyvä kokonaiskuva siitä, mitä Samsungin uusita huippupuhelimista on odotettavissa.

Aiemmin mallinnoksia on paljastanut vuotaja OnLeaks niin Galaxy S21 Ultran kuin myös Galaxy S21 -perusmallin osalta.

Lisäksi jo aiemmin Max Weinbach paljasti Android Police -sivustolla erittäin laajasti myös kolmen tulevan Galaxy S -sarjalaisen tekniset ominaisuudet perustuen useisiin eri lähteisiin. Mallit kulkevat koodeilla O1, T2 ja P3 ja niiden mallinimiksi voivat tulla Galaxy S21, Galaxy S21+ ja Galaxy S21 Ultra, ellei Samsung päädy mallinimissä siirtymään Galaxy S30 -sarjaan.

Tulevissa Galaxy S -huippupuhelimissa tullaan siis näkemään takakamera-alue aivan puhelimen kulmassa niin, että se näyttää nousevan kyljeltä ylöspäin ja on myös osa itse runkoa.

Raportoidusti kamera-alueen väritys vaihtelee: mustassa värivaihtoehdossa kylkiä kiertävä runko ja kamera-alue ovat myös mustat, mutta violetissa ja pinkissä värissä runko ja kamera-alue voisivat olla myös kuparin värisiä, esimerkiksi valkoisessa puolestaan kamera-alue on vaaleansininen pronssin värisellä kehyksellä.

Materiaalina Galaxy S21 Ultra -huippumallin takapinnassa on lasi, Galaxy S21 -perusmallissa puolestaan muovi. Galaxy S21+:n osalta Samsung on mahdollisesti harkinnut molempia vaihtoehtoja, eikä sen osalta ole vielä tietoa lopullisesta materiaalista.

Alle on koottu yhteenveto Galaxy S21 -puhelinten nyt raportista paljastuneista teknisistä ominaisuuksista ja eroista.

 •  Näyttö
  • Galaxy S21 / O1: 6,2 tuumaa, Full HD+, LTPS, 120 Hz
  • Galaxy S21+ / T2: 6,7 tuumaa, Full HD+, LTPS, 120 Hz
  • Galaxy S21 Ultra / P3: 6,8 tuumaa, WQHD+, LTPO, 1-120 Hz, jopa 1 600 nitin kirkkaus, 3000000:1-kontrastisuhde, S Pen -kynätuki
 • Takakamerat
  • Galaxy S21 / O1: 12 MP pääkamera, 12 MP ultralaajakulmakamera, 64 MP “telekamera”
  • Galaxy S21+ / T2: 12 MP pääkamera, 12 MP ultralaajakulmakamera, 64 MP “telekamera”
  • Galaxy S21 Ultra / P3: 108 MP pääkamera, 12 MP ultralaajakulmakamera, 10 MP telekamera 3x optisella zoomilla ja 10 MP telekamera 10x optisella zoomilla
 • Järjestelmäpiiri kaikissa Samsung Exynos 2100 tai Qualcomm Snapdragon 875 markkina-alueesta riippuen
 • 5G-mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 6 ja Bluetooth 5.1 -yhteydet, Galaxy S21 Ultra / P3: Wi-Fi 6E
 • Akku
  • Galaxy S21 / O1: 4 000 mAh
  • Galaxy S21+ / T2: 4 800 mAh
  • Galaxy S21 Ultra / P3: 5 000 mAh
 • Värit
  • Galaxy S21 / O1: Phantom Gray / White / Violet / Pink
  • Galaxy S21+ / T2: Phantom Black / Silver / Violet
  • Galaxy S21 Ultra / P3: Phantom Black / Silver
 • Android 11 -käyttöjärjestelmäversio osana One UI 3.1 -ohjelmistoa
Samsung Galaxy S21:n mallinnokset. Kuva: LetsGoDigital.
Samsung Galaxy S21:n mallinnokset. Kuva: LetsGoDigital.
Samsung Galaxy S21+:n mallinnokset. Kuva: LetsGoDigital.
Samsung Galaxy S21+:n mallinnokset. Kuva: LetsGoDigital.
Samsung Galaxy S21 Ultran mallinnokset. Kuva: LetsGoDigital.
Samsung Galaxy S21 Ultran mallinnokset. Kuva: LetsGoDigital.

Kaikissa kolmessa tulee olemaan järjestelmäpiirinä joko Samsung Exynos 2100 tai Qualcomm Snapdragon 875, tuttuun tapaan markkina-alueesta riippuen. Eurooppaan puhelimia voidaan odotella siis Samsungin omalla järjestelmäpiirillä varustettuna. Lähteiden mukaan Exynos 2100:n suorituskyky vastaisi tai voisi olla jopa parempi kuin Snapdragon 875:n, kun viimeisimmissä sukupolvissa Exynos-huippupiirit ovat hävinneet Snapdragon-verrokeilleen hieman sekä tehoissa että akunkestossa. Nyt tältä osin tilanteen pitäisi parantua.

Tärkeimmät erot tulevissa Galaxy S -sarjalaisissa on edelleen näytöissä ja kameroissa. Huippumalli Galaxy S21 Ultra tulee sisältämään kolmikon suurimman 6,8 tuuman näytön, minkä lisäksi ainoastaan siinä näytön tarkkuus on WQHD+-tasoa ja AMOLED-näyttöpaneeli on tyypiltään virkistystaajuudeltaan 1-120 hertsin välillä vaihtuva LTPO. 6,2 tuuman Galaxy S21:ssä ja 6,7 tuuman Galaxy S21+:ssa tarkkuus on matalampaa Full HD+ -tasoa ja näyttöpaneelin virkistystaajuus ei ole joustavasti vaihtuva, mutta yltää nopeimmillaan myös 120 hertsiin aivan kuten jo Galaxy S20 -malleissa.

Galaxy S21 Ultran näyttö on myös aiempaa kirkkaampi (1 600 vs. 1 400 nitiä) ja kontrastisuhde on nousemassa jopa 3000000:1-tasolle.

Galaxy S21 Ultra tulee myös tukemaan aiemmin huhutulla tavalla Samsungin S Pen -kynää, mutta toisin kuin Note-sarjalaisissa, itse laitteessa ei ole säilytyspaikkaa kynälle, eikä kynää toimiteta mukana myyntipakkauksessa. Samsung on kuitenkin tuomassa erikseen myytävän kynän lisäksi myyntiin myös suojakuoria, joissa on paikka kynälle.

Samsung Galaxy S21 tai S30. Kuva: OnLeaks / Voice.
Samsung Galaxy S21 tai S30. Kuva: OnLeaks / Voice.
Takakameroiden suhteen päivitetty Samsung Galaxy S21 tai S30 Ultra -mallinnos. Kuva: OnLeaks / Voice.
Takakameroiden suhteen päivitetty Samsung Galaxy S21 tai S30 Ultra -mallinnos. Kuva: OnLeaks / Voice.
Vanhempi Samsung Galaxy S21 tai S30 Ultra -mallinnos, jossa ei päivitettyä takakamerakohoumaa. Kuva: OnLeaks / Voice.
Vanhempi Samsung Galaxy S21 tai S30 Ultra -mallinnos, jossa ei päivitettyä takakamerakohoumaa. Kuva: OnLeaks / Voice.

Kameroiden osalta Galaxy S21 ja Galaxy S21+ jatkavat tismalleen Galaxy S20 -puhelinten kanssa samoilla linjoilla, mahdollisesti jopa aivan samoilla kameroilla: 12 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 64 megapikselin “telekamera”, joka ei todellisuudessa polttoväliltään poikkea juuri pääkamerasta, mutta tarjoaa hyvälaatuisen zoomin suuren tarkkuutensa ansiosta.

Sen sijaan Galaxy S21 Ultra -huippumallin kameroissa on tapahtumassa merkittäviä uudistuksia. Galaxy S20 Ultran tavoin pääkamera on tarkkuudeltaan edelleen 108 megapikseliä, mutta sen kenno on kehittyneempi toisen sukupolven versio. Ultralaajakulmakamera on edelleen 12-megapikselinen ja vastaa muita Galaxy S21 -malleja. Galaxy S21 Ultra tulee kuitenkin olemaan varustettu kahdella 10 megapikselin telekameralla: tavanomaisella 3x optisen zoomin telekameralla ja 10x optisella “supertelekameralla”. Molemmissa telekameroissa pitäisi olla myös 130 prosenttia suuremmat pikselit ja dual pixel PDAF -automaattitarkennus. 10x-telekameran myötä Samsung tarjoaa Galaxy S21 Ultrassa jälleen myös 100X Space Zoomin, jonka pitäisi olla laadultaan parempi kuin 4x-telekameralla varustetussa Galaxy S20 Ultrassa.

Galaxy S21 Ultrassa tulee olemaan myös Galaxy Note20 Ultran tavoin laser osana automaattitarkennusta, joka yhdessä kehittyneemmän kennon kanssa on mukana ratkaisemassa Galaxy S20 Ultran pääkamerassa nähtyjä tarkennuksen ongelmakohtia.

Kaikki kamerat tukevat 4K 60 fps -videokuvausta, ja lisäksi Samsungin Super Steady -videokuvaus toimii myös jatkossa 60 fps -nopeudella. Kamerat osaavat myös vaihtaa automaattisesti 30 ja 60 fps -nopeuden välillä valaistusolosuhteista riippuen. Lisäksi 8K-tarkkuuden videokuvaus tulee olemaan mahdollista 30 fps -nopeudella aiemman 24 fps -nopeuden lisäksi. Videokuvaus tulee myös olemaan mahdollista samanaikaisesti taka- ja etukameralla – joko rinnakkain, kuva kuvassa -tilassa tai erillisinä videoina tallentuen.

Kamerasovelluksen yötilaa Samsung aikoo parantaa manuaalisäädöillä, minkä lisäksi kuun kuvaamiseen tarkoitettu tila kehittyy myös paremmaksi.

Kaikki Galaxy S21 -uutuudet tukevat tietenkin 5G:tä. Galaxy S21 Ultra -huippumalliin on tulossa ainoana tuki jopa tuplasti nopeammalle uudelle Wi-Fi 6E:lle, kun kahdessa muussa on tyytyminen Wi-Fi 6:een. Galaxy S21+:ssa ja Galaxy S21 Ultrassa tulee olemaan tuki lähialueen Ultra Wideband -paikannusteknologialle, jota tullaan hyödyntämään muun muassa digitaalisissa autonavaimissa sekä uusien SmartThings-paikanninten kanssa.

Galaxy S21 -perusmallin akkukapasiteetti on säilymässä ennallaan edeltäjäänsä nähden 4 000 milliampeeritunnissa, kun Galaxy S21+:ssa akku kasvaa 300 milliampeeritunnilla Galaxy S20+:sta 4 800 milliampeerituntiin. Galaxy S21 Ultran akkukapasiteetti on yhä 5 000 milliampeerituntia. Uusi raportti ei kertonut tarkkoja tietoja tuetuista pikalataustehoista, mutta kaikkien odotetaan tukevan vähintään 25 watin pikalatausta.

Varhaisemman markkinoilletulon lisäksi Samsung aikoo jonkin verran myös alentaa uutuuksien hintoja edeltäjiinsä verrattuna vastauksena markkina- ja kilpailutilanteeseen.