Tällainen on Motorolan tuleva taittuvanäyttöinen Razr 40 Ultra -simpukkapuhelin - tekniset tiedot, kuvat ja jopa mainosvideo paljastuivat jo

Motorola tulee julkistamaan uudet taittuvanäyttöiset Razr-simpukkapuhelimensa 1. kesäkuuta.

Ennen virallista julkistusta tulevista uutuuksista on kuitenkin nähty jo valtoimenaan vuotoja.

Motorolalta odotetaan tällä kertaa kahta taittuvanäyttöistä älypuhelinta, uutta Razr 40 Ultra -huippumallia sekä sen rinnalla edullisempaa Razr 40 -mallia, joka on myös paljastunut jo tarkoissa tuotekuvissa.

Mielenkiintoisin on kuitenkin uusi Razr 40 Ultra, joka on vielä viime päivinä jo aiempien kuvavuotojen jatkoksi ollut esillä uusissa paljastuksissa, jonka myötä uutuuspuhelimen tarkat tekniset tiedot ovat saaneet vahvistuksensa muun muassa WinFuture.de-sivuston Roland Quandtin paljastamana. Lisäksi Razr 40 Ultra on nähty myös virallisella, verkkoon vuotaneella mainosvideolla, jonka jakoi Twitterissä vuotaja Evan Blass. Vuotanut mainosvideo löytyy alta.

Razr 40 Ultran merkittävin parannus edeltävistä Razreista on vielä selvästi suurempi kansinäyttö, jonka myötä puhelin on entistä käyttökelpoisempi ilman kannen avaamista. Aiemmissakin Razreissa on ollut esimerkiksi kilpailevia Samsung Galaxy Z Flip -puhelimia suuremmat kansinäytöt, mutta nyt Motorola on nostamassa koon vielä uudelle tasolle. Suurempi näyttö ympäröi myös kannen kamerat.

Razr 40 Ultran käytännössä neliömäisen kansinäytön koko on 3,6 tuumaa ja tarkkuus 1066×1056 pikseliä. Puhelimen eri toiminnot ovat laajasti käytettävissä myös kansinäytön kautta, ja kansinäytön kellonäkymän ulkoasua voi mukauttaa monin eri tavoin.

Motorola Razr 40 Ultran kolme värivaihtoehtoa suljettuna. Kuva: Evan Blass / Twitter.
Motorola Razr 40 Ultran kolme värivaihtoehtoa suljettuna. Kuva: Evan Blass / Twitter.

Sisäpuolelta Razr 40 Ultrasta taittuu auki 6,9 tuuman ja 2400×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuuden näyttö. Sekä taittuvan sisänäytön että kansinäytön virkistystaajuus on peräti 165 hertsiä, eli Motorola on varustanut tulevan simpukkapuhelinuutuutensa entistä nopeammilla ja sulavammilla näytöillä.

Näytöissä on käytössä yllätyksettömästi AMOLED-näyttöpaanelit (P-OLED).

Järjestelmäpiirinä Razr 40 Ultra sisältää Qualcommin viimeistä edellisen sukupolven huippupiirin Snapdragon 8+ Gen 1:n, jonka rinnalta löytyy 8 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 256 gigatavua tallennusmuistia.

Ulkopuolella kannesta löytyy kaksi kameraa, jotka ovat 12 megapikselin pääkamera 1,4 mikronin pikselikoolla, suurella f/1,5-aukolla ja optisella kuvanvakaimella sekä 13 megapikselin ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla. Mielenkiintoisesti raportoidusti myös ultralaajakulmakamerassa olisi optinen kuvanvakain, mikä on harvinaista.

Motorola Razr 40 Ultran kolme värivaihtoehtoa avattuna. Kuva: Evan Blass / Twitter.
Motorola Razr 40 Ultran kolme värivaihtoehtoa avattuna. Kuva: Evan Blass / Twitter.

Sisäpuolelta löytyvän selfie-kameran tarkuus on 32 megapikseliä, pikselikoko 0,7 mikronia ja aukon koko f/2,4.

Akun kapasiteettia Motorola on onnistunut kasvattamaan Razr 2022:n 3 500 milliampeeritunnista 3 800 milliampeerituntiin Razr 40 Ultrassa. Tuettuna on 33 watin pikalataus sekä lisäksi langaton lataus.

Muita ominaisuuksia Razr 40 Ultrassa ovat vielä stereokaiuttimet, Dolby Atmos -tilaäänituki, kaksois-SIM-tuki (nano-SIM ja eSIM), 5G-mobiiliverkkoyhteys, Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.3 / NFC -yhteydet ja USB-C-liitäntä. Käyttöjärjestelmäversiona on Android 13.

Razr 40 Ultran mitat avattuna ovat 170,8 x 74 x 7 millimetriä ja paino 189 grammaa.

Razr 40 Ultran värivaihtoehdot ovat musta Infinite Black, harmaansininen Glacier Blue sekä punainen Viva Magenta, joka on Motorolan yhteistyökumppanin Pantonen vuoden 2023 väri.

Euroopassa Razr 40 Ultran hinnan on kerrottu asettuvan maasta riippuen 1 169 tai 1 199 euroon.

Motorola Razr 40 Ultra, Viva Magenta. Kuva: Evan Blass / Twitter.
Motorola Razr 40 Ultra, Viva Magenta. Kuva: Evan Blass / Twitter.
Motorola Razr 40 Ultra, Glacier Blue. Kuva: Evan Blass / Twitter.
Motorola Razr 40 Ultra, Glacier Blue. Kuva: Evan Blass / Twitter.