Suomalaisten suosikkipuhelin saamassa seuraajan - OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:n kuvat, ominaisuudet ja hinta paljastuivat jättivuodossa

Nord CE 3 Lite 5G:stä voi odottaa hittiä Suomen älypuhelinmarkkinoilla.

OnePlus vahvisti jo hiljattain tulevansa julkistamaan uuden Nord CE 3 Lite 5G -älypuhelimen sekä Nord Buds 2 -kuulokkeet seuraavassa lanseeraustapahtumassaan 4. huhtikuuta kello 16.30 Suomen aikaa.

Julkistusta ei tarvitse enää kuitenkaan juuri odotella, sillä jo nyt vuotaja SnoopyTech on paljastanut tarkat tuotekuvat useista eri kuvakulmista Nord CE 3 Liten molemmista värivaihtoehdoista, minkä lisäksi samalla lisävahvistuksen ovat saaneet Nord CE 3 Liten ominaisuudet. Eikä tässä vielä kaikki, sillä myös hinta on esillä paljastuksessa.

OnePlussan mukaan Nord CE 3 Lite 5G yhdistää ”OnePlussan tunnusomaisen nopean ja sulavan käyttökokemuksen kestävään ja erottuvaan muotoiluun sekä edulliseen hintaan”. Uutuus on seuraaja Nord CE 2 Lite 5G:lle, joka oli yksi Suomen myydyimpia puhelimia viime vuonna.

SnoppyTechin mukaan Nord CE 3 Lite 5G:n hinta on 329 euroa 8+128 gigatavun muistiversiona. Aiempi Nord CE 2 Lite 5G saapui markkinoille 299 euron suositushinnalla 6+128 gigatavun muistiversiona. Hinnassa on siis nähtävästi tapahtumassa nousua noin 10 prosentilla. Tosin täysin varmoja ei voida vielä olla, että 329 euron hinta pätee myös Suomessa, sillä hinnoissa saattaa olla pieniä markkinakohtaisia eroja.

Nord CE 3 Liten kaksi värivaihtoehtoa ovat harmaa Chromatic Gray sekä pirteä limenvihreä Pastel Lime. Takana Nord CE 3 Litessä on kolme kameraa, jotka on sijoitettu kahteen erilliseen kamerakohoumaan. Etupuolella kamera sijaitsee reiässä näytön yläreunan keskellä.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G, Pastel Lime. Kuva: SnoopyTech / Twitter.
OnePlus Nord CE 3 Lite 5G, Pastel Lime. Kuva: SnoopyTech / Twitter.
OnePlus Nord CE 3 Lite 5G, Chromatic Gray. Kuva: SnoopyTech / Twitter.
OnePlus Nord CE 3 Lite 5G, Chromatic Gray. Kuva: SnoopyTech / Twitter.

Vuotoja Nord CE 3 Litestä on nähty jo aiemminkin. Ensi kerran jo marraskuussa 2022 vuotaja Steve Hemmestoffer paljasti kattavasti puhelimen ominaisuudet sekä mallinnoskuvat. Nyt viimeisin vuoto on vielä tarkentanut tietoja Nord CE 3 Liten tekniikasta.

OnePlus Nord CE 3 Litessä 6,72 tuuman, 2400×1080 pikselin ja 120 hertsin LCD-näyttö, kun Nord CE 2 Litessä oli 6,59 tuuman LCD-näyttö myös 120 hertsin virkistystaajuudella. Uutuuteen yhä tuleva Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri löytyi jo Nord CE 2 Litestä.

Takana pääkameran tarkkuuden on kerrottu nousevan uudelle tasolle 108 megapikseliin, mutta sen lisäksi tarjolla olisivat Nord CE 2 Liten tavoin vain 2 megapikselin makro- ja syvyyskamerat.

Akun huhuttu 5 000 milliampeeritunnin kapasiteetti vastaisi Nord CE 2 Liteä, kun taas pikalatauksen teho kasvaisi 67 wattiin verrattuna 33 wattiin Nord CE 2 Litessä.

Nord CE 3 Lite on tietojen mukaan tulossa markkinoille OxygenOS 13.1 -ohjelmistolla eli Android 13 -käyttöjärjestelmäversiollla. OnePlus lupaa puhelimelle kaksi versiopäivitystä sekä kolme vuotta tietoturvakorjauksia, eli yhtä pitkän päivitystuen kuin Nord CE 2 Litellekin.

OnePlus Nord CE 3 Liten paljastuneet tekniset tiedot

 • 6,72 tuuman LCD-näyttö 2400x1080Full HD+ -tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella
 • Sormenjälkilukija sivulla virtapainikkeessa
 • Qualcomm Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri
 • 8 tai mahdollisesti 12 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai mahdollisesti 256 gigatavua tallennusmuistia
 • Kolme takakameraa
  • 108 megapikselin pääkamera f/1,7-aukolla
  • 2 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla
  • 2 megapikselin syvyyskamera f/2,4-aukolla
 • 16 megapikselin etukamera f/2,4-aukolla
 • 5 000 milliampeeritunnin akku 67 watin pikalatauksella
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • OxygenOS 13.1 -ohjelmisto – päivityslupauksena kaksi versiopäivitystä ja kolme vuotta tietoturvakorjauksia

OnePlussalta odotetaan huhujen perusteella vuoden 2023 aikana myös erikseen kahta muuta Nord-sarjan älypuhelinta, Nord CE 3 ja Nord 3, joiden ominaisuuksista on jo myös kuultu yksityiskohtia.

Nord Buds 2 -nimellä Nord CE 3 Liten rinnalla julkaistavaksi odotetut täyslangattomat nappikuulokkeet OnePlus julkisti jo 7. helmikuuta OnePlus Buds Ace -nimellä Kiinassa.