Suojakuoria Nokia 9:lle jo myynnissä – onko uuden Nokia-huippupuhelimen julkistus lähellä?

HMD Globalilta odotetaan seuraavaksi uuden Nokia 9 -huippupuhelimen julkistusta, sekä Kiinassa jo julkistetun keskihintaisen Nokia 7 -älypuhelimen tuomista myyntiin ympäri maailman.

Toistaiseksi suurin kysymysmerkki on aikataulu. Esimerkiksi Nokia 9:stä on kuultu huhuja ja nähty vuotoja jo syyskuulta asti, mutta mitään viitteitä julkistuksen tapahtumisesta välittömästi ei vielä ole.

Nyt viimeisimpänä käänteenä on nähty suojakuoria Nokia 9:lle – esimerkiksi Terrapiniltä ja ANLIltä. Kuoret noudattelevat aiemmin vuotaneita kuvia Nokia 9:n designista. Asiasta uutisoivat muun muassa NokiaMob– ja Nokiapoweruser-sivustot.

Nokia 9:lle väitetysti sopivat kuoret.
Nokia 9:lle väitetysti sopivat kuoret.
Nokia 9 -kuoret Terrapiniltä.
Nokia 9 -kuoret Terrapiniltä.

Nokia 9 eroaisi nykyisestä Nokia 8:sta suuremmalla näytöllään, joka yltäisi lähemmäs laitteen reunoja. Pidemmiltä reunoiltaan näyttö voisi jopa kaartua hieman laitteen kyljille. Lisäksi Nokia 9:n rakenne voi olla lasia myös takaa. Sormenjälkilukija olisi sijoitettu taakse kameran alapuolelle. Mahdollisia huhuttuja ominaisuuksia Nokia 9:een ovat myös vedenkestävyys, langaton lataus sekä iirisskanneri. Näytön koko olisi noin 5,5-5,7 tuumaa. Takana puhelimessa olisi Nokia 8:n tavoin ZEISS-kaksoiskamera, mutta mahdollisesti paremmalla tekniikalla. Järjestelmäpiirinä olisi Nokia 8:sta tuttu Qualcommin Snapdragon 835.

Nokia 9 ei enää näytä ennättävän ainakaan kunnolla joulumarkkinoille, sillä jouluun aikaa enää neljä viikkoa. Puhelimen julkistus saattaakin tapahtua vasta alkuvuodesta. Tosin yhtenä huhuna on epäilty HMD:n voivan julkistaa puhelimen ensi viikolla Slush-tapahtumassa Helsingissä, mutta mitään todisteita tälle spekulaatiolle ei ole.

Alla joukko aiempia paljastuskuvia Nokia 9:stä.

Nokia 9:n design OnLeaksin ja CompareRajan julkaisemassa kuvassa.
Nokia 9:n design OnLeaksin ja CompareRajan julkaisemassa kuvassa.

 

 

Nokibarin näkemys tulossa olevasta Nokia 9:stä.
Nokibarin näkemys tulossa olevasta Nokia 9:stä.