Sony vahvisti tulevan julkistuksen 24. heinäkuuta - odotettavissa uudet huippuluokan täyslangattomat WF-1000XM5-nappikuulokkeet

Sony on kertonut tulevasta julkistuksesta maanantaina 24. heinäkuuta kello 19 Suomen aikaa.

Itse Sony ei ole varsinaisesti paljastanut mitä on tulossa, mutta vihjailut ja aiemmat huhut antavat syyn olettaa kyseessä olevan uusien huippuluokan täyslangattomien WF-1000XM5-nappikuulokkeiden.

Sonyn mukaan tulossa on parasta hiljaisuuden saralla, mikä on viittaus kuulokkeiden aktiiviseen ulkopuolisten äänten melunvaimennukseen.

Huhuissa ja paljastuksissa Sonyn tulevat WF-1000XM5-kuulokkeet ovat olleet esillä jo pitkän aikaa. Tarkat tuotekuvat ja tärkeimmät tekniset ominaisuudet ehtivät paljastua jo peräti yli kuukausi sitten.

Sony julkaisi nykyiset huipputason täyslangattomat WF-1000XM4-kuulokkeensa kesällä 2021. Sony WF-1000XM4:ää on yleisesti pidetty eräinä parhaista kuulokkeista kategoriassaan toistaiseksi, ja odotukset seuraajalle ovatkin jälleen korkealla.

Sony WF-1000XM5 -kuulokkeet mustana.
Sony WF-1000XM5 -kuulokkeet mustana.

Tietoja ja kuvia Sony WF-1000XM5:stä on paljastanut muun muassa WinFuture.de-sivuston Roland Quandt.

Ulkoisesti WF-1000XM5-kuulokkeet ovat edeltäjiään hieman pyöreämmät ja kompaktimmat. Myös latauskotelo on muodoltaan aiempaa pyöreämpi. Uusissa kuulokkeissa on muuten kiiltävä pinta, mutta kosketusalue on mattaviimeistelty.

WF-1000XM5-kuulokkeissa ovat uudet Dynamic Driver X -kaiutinelementit, joiden halkaisija on 8,4 millimetriä. Sonyn mukaan uudet elementit tuottavat entistä ”rikkaammmat vokaaliäänet”.

Lisäksi kuulokkeet ovat varustettu kaksoissuorittimilla ja kahdella feedback-mikrofonilla, jotka mahdollistavat reaaliaikaisen melunvaimennuksen optimoinnin.

Yhteensä mikrofoneja on kummassakin kuulokkeessa kolme kappaletta.

Yhdessä latauskotelon kanssa WF-1000XM5-kuulokkeiden akunkesto yltää jopa 24 tuntiin.  Latauskotelossa on 500 milliampeeritunnin akku. Kuulokkeet tukevat myös pikalatausta, joka tuo tunnin kuunteluaikaa vain kolmen minuutin latauksella. Täysi kuulokkeiden ja latauskotelon lataus vie kaksi tuntia.

Kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.3 -yhteyttä. Mukana WF-1000XM5-kuulokkeissa ovat tutut ominaisuudet, kuten tuki yhdistämiselle useampaan laitteeseen samanaikaisesti (multipoint) joustavan vaihtamisen mahdollistamiseksi, musiikkia laadukkaammaksi tekoälyn avulla skaalaava DSEE Extreme, Sonyn Precise Voice Pickup -teknologia sekä latauskotelon langaton lataus Qi-teknologialla.

Painoa yksittäisellä WF-1000XM5-kuulokkeella on 5,9 grammaa ja latauskotelolla 39 grammaa.

Kestäävydeltään kuulokkeet ovat IPX4-luokitellusti roiskevedenkestävät.

Huhujen mukaan Sony WF-1000XM5-kuulokkeiden hinta Euroopassa voisi olla jopa 320 euroa. Edeltäjäkuulokekkeet saapuivat markkinoille aikanaan 280 euron suositushinnalla.

Sony WF-1000XM5 -kuulokkeet vaaleana.
Sony WF-1000XM5 -kuulokkeet vaaleana.